Minibusu pasažieriem vairs neļauj stāvēt kājās • IR.lv

Minibusu pasažieriem vairs neļauj stāvēt kājās

8
Edijs Pālens, LETA

Ievērot noteikumus piespiedusi Rīgā no transportlīdzekļa izkritušas braucējas nāve

Rīgas maršruta taksometri jeb tā dēvētie mikriņi vairs nav pārpildīti, jo to vadītāji pasažieriem vairs neatļauj salonā stāvēt kājās. Rīgas dome pēc traģiskā negadījuma, kad no, iespējams, pārpildīta minibusa izkrita un gāja bojā sieviete, privātos pārvadātājus kontrolēšot stingrāk.

“Ja salīdzina ar situāciju pirms nedēļas, pašlaik ir sajūta, ka mikriņi brauc pustukši. Ja kājās stāv kaut vai divi cilvēki vadītājs tikai noplāta rokas un nākamajā pieturā nemaz nepietur,” Diena.lv stāstījusi kāda braucēja. Vēl pirms nedēļas pasažieri uzņemti busos, kur salonā stāvēja kājās pat pieci, seši cilvēki.

Kāda mikroautobusa šoferis aizrādījis pasažierei, lai viņa nestāv kājās, jo tas viņam varot maksāt desmit latu soda naudu. Savukārt aģentūra LETA ziņo – pasažieri atstāstījuši kāda šofera teikto, ka par šo pārkāpumu tagad var draudēt pat 300 latu sods.

Pagājušajā nedēļā Brīvības gatves un Silciema ielas krustojumā no braucoša maršruta taksometra "Mercedes Benz" izkrita pasažiere, kura no gūtajām traumām slimnīcā mira. Diena.lv vēstīja, ka transportlīdzeklis, iespējams, bijis pārpildīts. SIA ''Kort'', kas nodrošina satiksmi 206.maršrutā, to noliedza, bet policija šādu versiju ne apstiprināja, ne noliedza.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pasažieru pārvadājumu pārvalde turpmāk privātos pasažieru pārvadātājus, kas saņēmuši licences, kontrolēšot biežāk. Mikroautobusu firmas jau esot iesniegušas rīcības plānus profilaksei, lai šādi gadījumi neatkārtotos. Jāpiebilst, ka pasažieru pārvadāšanas noteikumi liedz minibusos vest kājās stāvošus pasažierus, tikai līdz šim to ievērošana netika stingri kontrolēta.

Komentāri (8)

juris 30.08.2010. 18.56

Problēma ir kājās stāvēšanā vai durvīs?
Jo Rīgas Satiksmes busos un tramvajos arī cilvēki stāv kājās un saspiedušies kā siļķes mucās.

+5
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > juris 31.08.2010. 08.33

    Tramvajos un trolejbusos durvis aizvera vadītāji, bet mikriņos jāaizver pasažieriem. Visdrīzāk, ka tieši tā arī bija problēma- tante pavilka durvis un uzskatīja, ka ir ciet, bet līkumā durvis atvērās un… sekas jau zinām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Mārtiņš Bumbieris 30.08.2010. 19.44

Vēl joprojām uzskatu, ka Rīgas busiņi ir tālu no pilnības pakalpojuma kvalitātes sniegšanas ziņā. Bieži nedod biļetes, nelaipni, zem ūsām burkšķoši vadītāji, kuri brauc kā ar kurpju kravu. Nevēlos neko aģitēt un principā ignorēju ūsainā vīriņa PR aktivitātes, bet mikriņu pakalpojumu paraugs tomēr jāskatās V-pilī. Brauc prātīgi, dod biļetes un mikriņiem vienots koncepts. Žēl par bojā gājušo pasažieri, kura bija jāupurē veselā saprāta ierakstīšanai likumā. Jo ir vēl daudz tautieši, kuri nesaprot, ka fizikas likumi attiecas uz visiem. Tāpēc arī negribas piekrist iepriekšejam komentāram par kājās stāvēšanu. Tad jau labāk ar kājām uz Berģiem.

+1
0
Atbildēt

1

    daina_tabuna > Mārtiņš Bumbieris 31.08.2010. 08.31

    Ne tikai nelaipni un zem ūsām burkšķoši, bet vēl arī smēķē, kad salonā ir pasažieri. Turklāt, ņemot vērā viņu algas,- neko jēdzīgu viņi nevar atļauties un smēķē papīrā ietītus kaltētus mēslus. Vismaz smaka ir uz to pusi.

    Plus pretēji noteikumiem stājas jebkur, jebkādā veidā un jebkurā laikā. Radot ne tikai sastrēgumus, bet arī taisot bīstamus manevrus ar joslu maiņām un straujām bremzēšanām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

reiznieks 30.08.2010. 18.48

Viss jau ir it kā pareizi, bet tad, kad naktī aizies pēdējais maršrutnieks un paliksi uz ielas, tāpēc ka piepildīta busiņa šoferis izlems tevi neuzņemt, domas būs stipri savādākas. Es gan esmu vairāk par tādu cilvēcisku attieksmi, nevis rietumnieciski ļoti pareizu, formālu un sintētisku.
Ja cilvēks ir ar mieru, vajag ļaut stāvēt kājās, bet noteikt stingrus prasības durvju aizvēršanas mehānismiem, ar obligātu kontrollampiņu uz šofera paneļa un spēcīgu skaņas signālu, ja braucot durvis nav līdz galam aizvērtas – un viss būs kārtībā.

+2
-1
Atbildēt

1

    daina_tabuna > reiznieks 31.08.2010. 08.36

    Drīzāk noteikt, ka durvīm jābūt automātiskajām, ko aizver vadītājs (RTP tādi ir). Pie viena tad arī attīrīs pilsētu no tiem briesmīgajiem nojātajiem busiņiem, kuros iekāpjot ir sajūta, ka esi nonācis šrotā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu