Zatlers: īstie premjera amata kandidāti būs pēc vēlēšanām • IR.lv

Zatlers: īstie premjera amata kandidāti būs pēc vēlēšanām

12
Andrejs Terentjevs, F64

Negribētu vilkt zirgu ratiem par priekšu, norādīja Zatlers

Valsts prezidents Valdis Zatlers pagaidām atturas runāt par iespējamo valdības vadītāju pēc vēlēšanām, norādot, ka galvenais kritērijs nākamā premjera izvēlē būs vēlēšanu rezultāti. Jautāts par iespējamo premjera amata kandidātu, Zatlers aicināja nedzīt zirgus ratiem pa priekšu, prezidenta teikto ceturtdien telekompānijai LNT citē BNS.

Zatlers ceturtdien LNT sniedza pēdējo intervijā pirms 2.oktobrī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Zatlers pauda pārliecību, ka īstie premjera amata kandidāti pārādīsies pēc vēlēšanām un pašreiz sarakstu līderi ir vien partiju izkārtnes.

"Jebkura partija var izvirzīt savu kandidātu un izmantot personību šarmu vēlēšanu kampaņā, bet jādara viss, lai tas tomēr atvirzītos otrajā plānā, lai mēs redzētu, kādas ir šo kandidātu vai kādu citu kandidātu vīzijas, kas pat būtu par maz, kāds ir viņu rīcības plāns," sacīja Zatlers.

Prezidents arī norādīja, ka atsevišķas partijas ir runājušas par saviem finanšu ministra amata kandidātiem, bet, piemēram, par veselības ministra amata kandidātiem nav dzirdēts. "Es gribētu, ka kāda no partijām iznāk arī ar garāku sarakstu. Redziet, lai saprastu, kas notiks pēc vēlēšanām, diskusijā ir jāpiedalās daudz plašākam kandidātu lokam," sacīja Zatlers.

Jautāts par partiju izvirzīto pašreizējo premjera amata kandidātu loku un viņu izredzēm pēc vēlēšanām, Zatlers teica: "Es nekādā gadījumā negribētu vilkt to zirgu ratiem par priekšu un tad skatīties un vērtēt, kas no tā procesa mums sanāk. Sagaidīsim vēlēšanas. Es negribētu līdz vēlēšanām komentēt nevienu kandidātu, kamēr nav zināmi vēlēšanu rezultāti.. Mūsu līdzšinējā pieredze rāda, ka vairākiem kandidātiem ir vairākums parlamentā, tāpēc iespējamas vairākas koalīciju kombinācijas. Process, kas pašlaik notiek un vēlēšanu kampaņas liecina, ka tās kombinācijas ir vairāk nekā viena. Tāpēc runāt par kaut kādiem kandidātiem un noteiktu loku šobrīd tas nav aktuāli."

Galvenajam kritērijam premjera amata izvēlē, pēc viņa vārdiem, būtu jābūt "valsts tālākas attīstības rīcības plānam". "Jābūt skaidrai ekonomiskai programmai, balstītai uz to, ko Latvija pēdējos divos gados krīzes pārvarēšanā ir izdarījusi, uz tiem faktiem, to situāciju, kāda būs gada beigās. Protams, noteikta ārpolitika un drošības politika. Kandidātam būs jābūt skaidram rīcības plānam, viņš nevarēs nākt un teikt – es esmu labāks," sacīja prezidents.

Komentāri (12)

dro 19.08.2010. 09.28

Par ZaLtera domām viss skaidrs, bet ko domā Zatlers?:)

+4
0
Atbildēt

1

    P_Dancis > dro 19.08.2010. 10.19

    Šķiet, viņam mieru vēl joprojām nedod fundamentālais jautājums “Kas es esmu”. Tāpat kā jautājums “Par ko īsti es iestājos”. Kota vārdiem runājot – absolūta neitralitāte.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

www.vecamate.lv 19.08.2010. 11.54

Nu labi, protams prezidentam nav jāmāj signāli par premjēru..skaidrs.. Bet, varbūt varētu atskanēt, kaut tukši ,bez reālas atbildības teksti- skatīšos, kas dos reālāku programmu krīzes tēmā, kas notiek dzimstības, nodarbinātības jomā. .utt,utml.. Nē, Valdis raiti tērzē par vēlēšanām, koalīciju kombinācijām.Smilškastes spēles. Jeb vienkārši runājot pat smuki samelot jau slinkums, jo saucamā sabiedrība tik tālu un stulba,ka nav vērts pūlēties.

+3
0
Atbildēt

0

krisjanis_mazurs 19.08.2010. 19.52

Kur gan zirgiem jaatrodas, ja ne priekšā ratiem?

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu