Izsludina konkursu "Latvenergo" vadītāja amatam • IR.lv

Izsludina konkursu "Latvenergo" vadītāja amatam

18
Jānis Saliņš, F64

Viens no kritērijiem atbilstīgam valdes priekšsēdētājam būs laba reputācija

Valstij piederošais energokoncerns ''Latvenergo'' izsludinājis konkursu valdes priekšsēdētāja un locekļu amatiem, liecina otrdien laikrakstā "Dienas Bizness" publicēts sludinājums. Viens no pretendentu atlases kritērijiem būs laba reputācija.

Atbilstīgos kandidātus izvēlēsies "Fontes" grupas personāla atlases kompānija SIA "Aims International Latvia", vēsta aģentūra LETA.

Jau ziņots, ka ilggadējais "Latvenergo" vadītājs Kārlis Miķelsons un valdes loceklis Aigars Meļko 14.jūnijā tika aizturēti aizdomās par iespējamām pretlikumīgām darbībām, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kukuļņemšanu, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktā kriminālprocesa ietvaros viņiem piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Ar valsts akciju turētāja lēmumu viņi tika atbrīvoti no amatiem, pamatojot to ar KNAB apsūdzību prettiesiskās darbībās. Līdz ar to valde darbojas nepilnā sastāvā, uzņēmuma vadība patlaban uzticēta agrākajam koncerna vadītāja vietniekam Uldim Barisam.

"Latvenergo" ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. "Latvenergo" koncernā ietilpst "Latvenergo" un pieci meitasuzņēmumi – "Augstsprieguma tīkls", "Sadales tīkls", "Latvenergo Kaubandus", "Latvenergo Prekyba" un "Liepājas enerģija".

"Latvenergo" valdes priekšsēdētāja pienākumi ir vadīt un pārstāvēt "Latvenergo" koncernu un AS "Latvenergo", nodrošināt attīstību, rentabilitāti, likviditāti, konkurētspēju un drošību. Uzņēmuma vadītāja pienākumi ir attīstīt "Latvenergo" saimniecisko, tehnisko, ekonomisko un sociālo darbību, pārraudzīt un vadīt stratēģiskās attīstības un biznesa atbalsta darbības virzienus, vadīt valdes darbu un nodrošināt akcionāru sapulces lēmumu izpildi.

Amata pretendentiem izvirzītas vairākas prasības – maģistra grāds biznesa vadībā, ekonomikā, finanšu vadībā vai inženierzinātnēs, ne mazāk kā piecu gadu pieredze liela uzņēmuma (vairāk nekā 500 darbinieki) vadībā, izpratne par elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu, elektroenerģijas pārvadi, sadali un tirdzniecību. Zināšanas un profesionāla pieredze enerģētikā tiks uzskatītas par priekšrocību. Nepieciešamas arī ļoti labas latviešu, krievu un angļu valodas prasmes, nevainojama reputācija un atbilstība valsts noslēpuma pielaides kritērijiem.

Līdzīgas prasības noteiktas valdes locekļu amata kandidātiem. CV un motivācijas vēstules tiks gaidītas līdz šī gada 31.augustam.

Komentāri (18)

mjantons 17.08.2010. 09.34

Trešās valsts valoda kā ieejas barjera. Kādēļ gan ES dalībvalstī energokompānijas vadītājam ir jābūt labām krievu valodas zināšanām. Vai kaut ko tādu prasītu no kompānijas vadītāja Somijā,Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Slovākijā, Ungārijā utt. Oficiālā valsts valoda un vēl vismaz viena no ES plaši lietotām valodām un viss. Ja nu notiek brīnums un kāds ārzemēs labi izglītots un biznesā pieredzējis latvietis ar misijas apziņu piesakās? Ņe prohodit!

+12
0
Atbildēt

1

    juhans > mjantons 17.08.2010. 10.43

    Varbūt pieprasījums “labām krievu valodas zināšanām” saistās ar vēlēšanos turpināt sekmēt Gazproma ekspansiju. Presē taču pavīdēja un “pieklusa” šī koncerna vēlme būvēt Latvijā SAVU, GAZPROMA spēkstaciju. Atsaukums gan nekur nav redzēts.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 17.08.2010. 09.27

Jābūt enerģētiķim pēc izglītības un nesaistītam ne ar vienu paritju, it seviški jau ne ar kremliniem, lai novērstu un likvidētu vienreiz to mafiju Latvenergo, kuru bija izveidojusi TP!
Jālikvidē tie starpnieki, caur kuriem vēl iepērk elektrību, lai arī mums Latvijas iedzīvotājiem, būtu pieejama normāla elektrības cena! Jāatdala sadales tīkli, lai būtu konkurence, kā Igaunijā!!
Jālikvidē vienreiz tie dubultie tarifi, kuri nosūc visu peļņu Latvenergo, lai gan peļņa šajā pusgadā ir milzīga -50 Milj, bet nav jau jābrīnās, jo gāzes cena tad pagājušo gadu kritās par 25%, bet tarifi nezin kāpēc nekritās, kā , piemēram , Lietruvā! Noriebusies tā mafiozā valsts(Latvenergo valstī!

+8
-1
Atbildēt

0

Janis 17.08.2010. 09.58

Kārtējais konkurss, kura nolikumā “starp rindām” ir rakstīts uzvarētāja vārds.

Vai KNAB jau tik ļoti saviļņojies, ka šo neredz? Ekonomikas ministrija? (no Satiksmes ministrijas ko prasīt nav vērts – tur glumais Gerhards tup)

+4
0
Atbildēt

1

    astra_ozo > Janis 17.08.2010. 10.50

    Kāds tas ir? vārds?

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu