Ulmanis nokavē vēlēšanu sarakstu numuru izlozi • IR.lv

Ulmanis nokavē vēlēšanu sarakstu numuru izlozi

33
Gatis Gierts, F64
Indra Sprance

Ar pirmo numuru uz 10.Saeimu startēs PCTVL, ar pēdējo – trīspadsmito – KDS

Pirmo numuru 10.Saeimas vēlēšanu sacensībā piektdien Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) rīkotajā izlozē ieguva apvienība “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” (PCTVL), bet pēdējo – trīspadsmito – ”Kristīgi demokrātiskā savienība”(KDS). Savukārt apvienības “Par labu Latviju” priekšsēdētājs Guntis Ulmanis nokavējis sarakstu izlozi, tādēļ viņa vietā numuru izlozējuši CVK pārstāvji.

Kā liecina CVK sniegtā informācija, apvienība “Vienotība” startēs ar 2.numuru, apvienība “Ražots Latvijā” – ar 3.numuru, apvienība “Saskaņas centrs” – ar 4.numuru, partija “Tautas kontrole” – ar 5.numuru, Zaļo un Zemnieku savienība – ar 6.numuru, partija “Par prezidentālu republiku” – ar 7.numuru, apvienība “Par labu Latviju” – ar 8.numuru, apvienība “Atbildība” – ar 9.numuru, partija “Daugava – Latvijai” – ar 10.numuru, “Pēdējā partija”, kam nav izdevies iegūt pēdējo numuru, – ar 11., apvienība “Visu Latvijai” – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK startēs ar 12., bet pēdējais – 13.numurs – ticis KDS.

Kā vēsta aģentūra BNS, uz sarakstu izlozi vienīgie laikā nebija ieradušies PLL pārstāvji – izlozei jau bijusi pusē, kad beidzot ieradies apvienības valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis. Līdz ar to PLL kārtas numuru jau bija izlozējuši CVK pārstāvji.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar likumu Saeimas vēlēšanās startējošo partiju sarakstu numuri tiek izlozēti. 10.Saeimas vēlēšanas notiks 2.oktobrī.

Komentāri (33)

andrisskrastins 06.08.2010. 13.11

“Otrajā oktobrī par otro sarakstu” – labi rīmējas. Ulmaņa nokavēšanās gan ir dziļi simboliska.

+26
-1
Atbildēt

1

LAURIS 06.08.2010. 13.19

Viņš esot nokavējis un tad nemanāmi kaut kur nokaunējies nozuda.
Es iedomājos šo visu ārkārtīgi komisko skatu ar visu viņa neveiklo mīmiku un kustībām, kā viņs cenšās nemanāmi nozust, izlikdamies, ka viņa nemaz te nav.
LOALZ

+22
-1
Atbildēt

0

itommy_ 06.08.2010. 13.10

8-kājis

+18
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu