VL-TB/LNNK sola stiprināt latviešu valodu • IR.lv

VL-TB/LNNK sola stiprināt latviešu valodu

56
Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Jaunā apvienība uzsvaru liek uz nacionālo vērtību saglabāšanu

Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”(VL) – “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK” sola stiprināt latviešu valodas lomu sabiedrībā, kā arī cīnīties par Latvijas “attālināšanu no Krievijas ietekmes zonas,” teikts VL-TB/LNNK priekšvēlēšanu programmā .

Jaunā apvienība arī sola, ka valsts apmaksāta izglītība būs tikai valsts valodā, savukārt darbā apkalpojošā sfērā pieņems cilvēkus arī bez krievu valodas zināšanām. VL-TB/LNNK arī sola
atcelt Imigrācijas likumā noteiktos atvieglojumus “viltus investoriem un bezdarba apstākļos stingri ierobežot trešo valstu pilsoņu imigrāciju”.

Apvienība tāpat apņemas starptautiskā līmenī iestāties par totalitārā komunisma noziegumu pielīdzināšanu nacionālsociālisma noziegumiem, kā arī cīnīties “par Latvijas attālināšanos no Krievijas ietekmes zonas jeb tā sauktās "krievu pasaules", jo Latvija pieder Rietumu civilizācijai”.

Lai pārvarētu demogrāfisko krīzi, ģimenei ar daudziem bērniem VL-TB/LNNK sola paredzēt valsts galvojumu  pirmā mājokļa iegādei 30% apmērā no bankas nodrošinājuma. Apvienība arī sola celt ar nodokli neapliekamo ienākumu minimumu un neapliekamo minimumu par katru apgādājamo – ar pieaugumu par katru nākamo bērnu.

Programmā ir arī solījumi  mainīt valsts attieksmi pret uzņēmējiem, no birokrātiski represīvas uz sadarbību. Lielāki nodokļi patēriņam, kapitālam, neefektīvi izmantotiem resursiem un mazāki darbaspēkam un maziem uzņēmējiem, sola VL-TB/LNNK

Rīgas vēlēšanu apgabalā apvienības saraksta pirmajā vietā ir Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs (TB/LNNK), otrajā vietā – "Visu Latvijai!" valdes loceklis Einārs Cilinskis, trešajā – "Vītolu fonda" padomes locekle un kādreizējā "Jaunā Laika" biedre Laura Bulmane (pašlaik bezpartijiskā). Savukārt ar ceturto numuru startē "Visu Latvijai!" valdes loceklis Dmitrijs Mironovs.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmie četri kandidāti ir "Visu Latvijai!" līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, satiksmes ministra biroja vadītājs Emīls Jakrins (TB/LNNK), Saeimas deputāts Visvaldis Lācis ("Visu Latvijai!") un Valmieras pilsētas domes deputāts Romāns Naudiņš (TB/LNNK).

Ar pirmo numuru Kurzemes vēlēšanu apgabalā startē TB/LNNK valdes priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš, ar otro – "Visu Latvijai!" valdes loceklis Jānis Iesalnieks, ar trešo – Talsu ģimnāzijas direktore un TB/LNNK valdes locekle Inguna Raituma, bet ar ceturto – "Lauku sēta pilsētā" projekta asistents Raivis Blumfelds ("Visu Latvijai").

Zemgales vēlēšanu apgabalā saraksta pirmajā vietā ir "Visu Latvijai!" līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks, otrajā vietā – satiksmes ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK), trešajā vietā – biedrības "Klubs 415" vadītājs Jānis Sils (bezpartijiskais), bet ceturtajā – Saeimas deputāts Juris Dobelis (TB/LNNK).

Latgales vēlēšanu apgabalā ar pirmo kārtas numuru startē Saeimas deputāts Pēteris Tabūns (TB/LNNK), ar otro – Latgales studentu centra valdes loceklis Mareks Gabrišs ("Visu Latvijai!" biedra kandidāts), ar trešo – Balvu novada domes deputāts Pēteris Kalniņš (TB/LNNK). Savukārt ceturtajā vietā ir bijusī Daugavpils teātra direktore Inese Laizāne ("Visu Latvijai!" biedra kandidāte).

Jauno apvienību jūlija sākumā nodibināja apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK un partija "Visu Latvijai!".

Komentāri (56)

Le 30.07.2010. 17.27

Ja izsvītro vecos blēžus un mutes bajārus (Tabūns, Dobelis, Rasnačs un vēl daži), tad saraksts izskatās tīri pieņemams. Arī es esmu par valsts apmaksātu izglītību tikai valsts valodā, kā arī neobligātām krievu valodas zināšanām apkalpojošā jomā (galvenais, lai cilvēks zina vismaz 2 svešvalodas, nevis uztiept kādas noteiktas), jo Latviju apciemo ceļotāji no dažādām valstīm. Un arī krieviem ir jāmācās svešvalodas, ja viņi dodas uz citām valstīm. Nemaz nerunājot par Latvijas krieviem, kuriem 20 gadu laikā jau nu vajadzēja iemācīties valsts valodu. Ja to neprot, tad viņiem šeit nav vietas.

+17
0
Atbildēt

1

    Līga Sniega > Le 01.08.2010. 10.41

    ceru, ka neesam vienīgie, kuri tā domā!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ciparsone 30.07.2010. 17.17

Uzskatīsim to par manu “ultimātu” Vienotībai :) Ja Vienotība nebeidz lohoties un gulēt, es bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem nobalsošu par Raivi Dz. (Šoreiz nebaidoties par 5% barjeru)

+18
-4
Atbildēt

0

buchamona 30.07.2010. 17.17

Kamēr LV būs tāda partija, kā SC, LNNK/VL mūsu Saeimā ir nepieciešama, domāju, ka Urbanovičs ir pietiekami pierādijis šādu patiesību. Tiešām ceru, ka viņiem veiksies un viņi iekļūs Saeimā

+15
-1
Atbildēt

2

    IvetaKazoka > buchamona 31.07.2010. 21.44

    Piekrītu, ar nosacījuma, ka bez Dura Jobeļa un Pītera Tribūna :)))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > buchamona 30.07.2010. 19.31

    NE TIKAI, kamēr ir tāda partija kā “Saskaņas Centrs”.:)
    Vislatviešu/tēvzemiešu programma taču ir TIKAI NORMĀLA, nevis RADIKĀLA – jebkādā nozīmē.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu