Jūrmalgeitas 2 sarunas: čemodānā nelien Rīgas izcenojumi • IR.lv

Jūrmalgeitas 2 sarunas: čemodānā nelien Rīgas izcenojumi

24
Ieva Čīka, LETA
Indra Sprance

Publicētas sarunas starp, domājams, Jūrmalas domes kukuļdošanas lietā iesaistītajiem

Rīgā un Ventspilī kukuļu tāmes ir augstākas nekā Jūrmalā, noprotams no laikrakstā “Diena” ceturtdien publicēto sarunu atšifrējumiem starp kādu Jūrmalas domes deputāti, kas iespējams, varētu būt Iveta Blaua (JL) un kādu ar partiju “Jūrmala – mūsu mājas” saistītu personu, kas, iespējams, varētu būt aizdomās par kukuļošanu turētais Normunds Pīrants.

Kā liecina sarunu atšifrējumi, sieviete telefonsarunā vaicājusi, kādas cenas tagad ir kukuļiem Jūrmalā, ko viņa varētu prasīt par to, ka neapmeklēs domes sēdi, kurā lems par kāda Raimonda, iespējams, bijušā mēra Raimonda Munkevica (“Jūrmala – mūsu mājas”) atcelšanu no mēra amata.

“Čemodānā nelien iekšā Rīgas izcenojumi. Tur ir bišķiņ citādāk, atkarībā, par ko…Ventspilī jau arī čemodānā nelien iekšā. Tur, kur ar naftu saistīts, lielie uzņēmumi, miljonus iegulda. Redz, kur Šlesers sešdesmitmetrīgo tiltu būvē,” atbildējusi vīrieša balss. Viņš beigās piedāvājis ciparu “ar četām nullēm ārzemju valūtā” un cipariņiem. Sieviete piekritusi apdomāt.

Sieviete arī smejoties vaicājusi, vai tiks ievērotas tradīcijas un kukulis tikšot dots tualetē, interesējusies zēnu vai meieteņu tualetē un kurā stāvā, kā tas bija mēra vēlēšanās ar deputātu Ilmāru Ančānu 2005.gadā. Vīrietis atbildējis, ka šoreiz ne, kukuļa devējs esot gatavs aizbraukt ciemos.

Vīrietis neierašanos domes sēdē rosinājis paskaidrot ar pēkšņu saslimšanu, saindēšanos ar lauku pienu, kura baudīšanu pat piedāvāja saorganizēt.

Esam iepriekš rakstījuši, ka bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics apsūdzēts par kukuļošanu grupā – šā gada maijā restorānā “Armēņu virtuve” deputātei Ivetai Blauai tika dots kukulis 5000 latu vērtībā. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzsāka kriminālprocesu pret viņu un viņa partijas biedru Pīrantu.

Komentāri (24)

mary75 22.07.2010. 11.01

Varētu pasmieties, ja tas gadījums būtu kāds izņēmums.
Bet, tā ir Latvijas ikdiena.
Munkevics taču PLL biedrs?
Nu tad jau jāgaida, ka PLL vēlēšanas uzvarēs, pēc analoģijas ar iepriekšējo jūrmalgeitu, kad uzvarēja TP, kur visiem bija skaidrs, ka tur iejaukts Šķēle.
Muļķuzemei patīk kukuļņēmēji.
Tie “mak dzīvot”.

+20
0
Atbildēt

0

laila zirina 22.07.2010. 10.59

Iztiekot bez augstas moralizēšanas – kukuļņemšana patiesībā maksā ļoti dārgi. Jo ja esi vienreiz paņēmis, tad faktiski tiec padarīts atkarīgs pavisam. Visu atlikušo mūžu dzīvo bailēs, ka var atrasties veids, kā šo faktu var izmantot pret Tevi, nākošajā reizē jau būs daudz grūtāk atteikt, jo nu jau pievienojusies arī varbūtējā šantāžas iespēja. Faktiski nonāc apburtā lokā un smagā atkarībā no visai ciniskiem cilvēkiem. Tālāk jau “uzmetiens” ir tikai laika jautājums. Tās ir skarbas spēles, kas savā cinismā daudz neatšķiras no uzpirksteņu spēlmaņu manipulācijām autoostā.
Tieši saprātīgi cilvēki, kuri augstu vērtē savu sirdsmieru un ciešu miegu neļauj sev iepīt. Kādā jēga no desmit vai pat simts tūkstošiem, ja visu atlikušo mūžu jāraustās, ka kāds neuzmet vai pie durvīm nepieklauvē KNAB, kas pēc tam Tevi un Tavu ģimeni izsmērē pa TV un avīzēm.

+20
0
Atbildēt

1

    andrisskrastins > laila zirina 22.07.2010. 11.03

    Un uz tieši šādu savstarpēju baiļu loku jau eksistē Lemberga, Šlesera un Šķēles impērijas. Ne velti troika pirms trim gadiem izgāza “amnestijas likumu”, kura mērķis bija dot iespēju nodot lielākas zivis, pašam zaudējot tikai mantu un reputāciju, bet ne brīvību. Galvenais arguments bija, ka tas atgriezīs padomju laikos pie “stukaču” varas. Šajā žēlabā ir diezgan skaidrs zemteksts – tas, ka nav stukaču, ir mūsu vara, jo mēs visus piesienam ar kaut kādām dāvanām – un pēc tam nevari no mums atsieties, lai kā gribētu.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 22.07.2010. 10.40

Lai gan būšu panāls, populistisks un vispār neesmu neitrāls, bet šis uzskatāmi pierāda, ka lai cik grūti un raibi ietu, JL rindās ir cilvēki, kurus uzpirkt nevar. Tieši tāpēc neviens ar viņiem negrib veidot valdību, tieši tāpēc viņus tik bieži uzmet – jo viņi ir principiāli un tas dārgi maksā.

+18
-3
Atbildēt

3

    IneseT > andrisskrastins 22.07.2010. 11.02

    klāt nebiju ne pie ierīces līmēšanas, ne pie nost ņemšanas – paužu savu uzskatu par politiķu misiju – būt godīgiem tikai kamēr piedāvā par maz. labi, jau ka Blauas jaunkundze [vai kundze] gāja uz lamatu likšanu, nezinot vai tiks piedāvāts miljons. gadās jau pa izkritējiem no kopējā labi saskaņotā kora, bet tie drīzāk ir izņēmumi.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    IneseT > andrisskrastins 22.07.2010. 10.47

    nevar uzpirkt? vienkārši par maz piedāvāja. ciniski, bet tas ir sausais atlikums no sarunu publicējuma – draudzīgi pačaloja un saprata ka neko dižu par neierašanos uz sēdi jau nopelnīt nevar.

    +6
    -6
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > andrisskrastins 22.07.2010. 10.52

    Skepse, to sarunu ierakstīja pie Ivetas piestiprināta noklausīšanās ierīce :) Jau tajā brīdī viņa sadarbojās ar KNAB.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu