Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

4

Nedēļas notikumi Latvijā

Kopš 14.jūlija Centrālā vēlēšanu komisija pieņem deputātu kandidātu sarakstus 10.Saeimas vēlēšanām. Pirmā savu deputātu kandidātu sarakstu iesniedza apvienība Saskaņas centrs. Šogad pirmo reizi Saeimas vēlēšanās spēkā ir nosacījums, ka vienu un to pašu deputātu kandidātu drīkst pieteikt tikai vienā vēlēšanu apgabalā. Maksimālais kandidātu skaits, ko katra partija vai partiju apvienība drīkst pieteikt vēlēšanām, ir 115 kandidātu. (9.Saeimas vēlēšanās vienā sarakstā tika pieteikti vidēji 54 kandidāti, vēlēšanām tika reģistrēti 19 kandidātu saraksti un 1024 kandidāti.) Iesniegt sarakstus partijas un partiju apvienības varēs līdz 3.augustam.

Šāgada pirmajos četros mēnešos Latvijas eksports palielinājās par 19%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, un tas ir piektais straujākais pieaugums no visām Eiropas Savienības valstīm, liecina Eurostat dati. Straujākais eksporta pieaugums šogad reģistrēts Maltā – 40%. Savukārt Latvijas imports šāgada pirmajos četros mēnešos, salīdzinot ar 2009.gada pirmajiem četriem mēnešiem, nav mainījies. Līdz ar to Latvijas ārējās tirdzniecības deficīts samazinājies līdz 0,4 miljardiem eiro, salīdzinot ar 0,7 miljardiem pirms gada. Savukārt rūpnieciskās ražošanas apjoms Latvijā maijā, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo mēnesi, palielinājās par 13,2% un tas ir ceturtais straujākais pieaugums ES.

No šāgada janvāra līdz jūnija beigām bezdarbnieka pabalsta saņēmēju skaits valstī samazinājies gandrīz par 20 000, informē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. 2010.gada janvārī uz izmaksu nosūtīti 82 000 bezdarbnieka pabalstu, bet jūnijā – 63 021. Pabalstu vidējais apmērs šāgada jūnijā bija 114 latu, kopējie izdevumi – 7,2 miljoni latu. Jūnijā bezdarba līmenis samazinājās līdz 15,6%.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu