„Positivus” uz pusi vairāk kriminālprocesu nekā pērn • IR.lv

„Positivus” uz pusi vairāk kriminālprocesu nekā pērn

42
Lita Krone, LETA

Divi procesi sākti par viltoto biļešu realizāciju

Mūzikas un mākslas festivāla "Positivus" laikā policija ierosinājusi 23 kriminālprocesus un sastādījusi 95 administratīvo pārkāpumu protokolus, atsaucoties uz Valsts policijas sniegto informāciju, ziņo LETA. Pērn visa festivāla laikā ierosināti tikai 11 kriminālprocesi, iepriekš BNS sacīja Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa.

21 kriminālprocess šogad ierosināts par narkotisko vielu glabāšanu un realizāciju, divi procesi sākti par viltoto biļešu realizāciju. 

Trīs administratīvo pārkāpumu protokoli sastādīti par alkohola lietošanu, divi – par sīko huligānismu, viens – par narkotisko vielu lietošanu. Festivāla laikā kāda 1994.gadā dzimusi jauniete tika nogādāta slimnīcā ar diagnozi – alkohola apreibums.

Rekšņa sarunā ar BNS atzina, ka vienīgais pozitīvais ir tas, ka tikai viens vadītājs pieķerts pie auto stūres reibumā. Festivāla laikā aizturēti 10 transporta līdzekļu vadītāji un tikai viens no tiem ir automašīnas vadītājs, pārējie velosipēdu vadītāji un viens motorollera vadītājs.

16.jūlijā un 17.jūlijā Salacgrīvā jau ceturto gadu notika mūzikas un mākslas festivāls "Positivus" ar grupu "Scissor Sisters", "Muse", "UNKLE live" un "Happy Mondays" piedalīšanos. 

 

Komentāri (42)

snjuu 17.07.2010. 15.00

“Limbažu policijas pārvaldē ierosināti 14 kriminālprocesi saistībā ar narkotisko vielu nelegālu apriti – lietošanu, realizāciju, glabāšanu. Vēl policija sastādījusi 36 administratīvā pārkāpuma protokolus saistībā ar atrašanos pārāk lielā alkohola reibumā, huligānismu un citiem pārkāpumiem.”
===
Tulkojums: 14 cilvēkiem atņēma zāli, dažus noķēra čurājam krūmos, daži bija piedzērušies (brīnums gan!!!) un vēl kāds, varbūt, nepaklanījās polisimenim.

+13
-4
Atbildēt

0

pavluts 19.07.2010. 09.09

Man ir žēl, ka visos mēdijos ir ziņas par to, cik zālītes pīpētāji aizturēti Positivus festivālā, bet gandrīz nekur nav par to, cik foršs bija pasākums. Pie tam, es uz vietas nemanīju nemaz kriminālo atmosfēru, varbūt kāds kaut kur pīpēja, cilvēki bija iedzēruši, jā, bet viss bija ļoti ok. Biju jau trešo reizi, un domāju, ka Positivus apmeklējums kļūs par neatņemamu ikvasaras notikumu.

PS
Ja policija ļoti gribētu, tad “maskačkā” ik dienas varētu aizturēt 3x vairāk narkotiku lietotājus. Tikai nez vai tas kādam būtu interesanti. Interesantāk jau ir uzrakstīt kaut ko sliktu par visnotāl pozitīvu pasākumu, kuram pat nosaukums ir Positivus. Vai ne “ir”?

+5
0
Atbildēt

0

snjuu 17.07.2010. 14.51

Kuru interesē tie “papīri”? Cita lieta, ka pačakarēs dzīvi, pavilks uz visādām tiesām vai vismaz policiju, vienvārdsakot, darīs to, kas LR visvisāda veida policistiem un dažādiem uzpūstiem ierēdņiem izdodas vislabāk – čakarēt…

+8
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu