Maizītis: Kalnmeiers ir profesionālis • IR.lv

Maizītis: Kalnmeiers ir profesionālis

16
Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Bijušais ģenerālprokurors atturīgs par prokuratūras jauno kursu

Bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis uzskata, ka jaunais ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers ir profesionālis, un pēc viņa apstiprināšanas amatā nevajadzētu uztraukties par prokuratūras kā neatkarīgas iestādes pastāvēšanu.

“Viņš ir profesionāls jurists, viņam ir laba izmeklētāja pieredze, veicis tiesās izskatāmo lietu uzraudzību,” Kalnmeiera plusus Ir.lv uzskaitīja Maizītis. Viņš arī atzina, ka pēc tam, kad Saeima noraidīja viņa kandidatūru, viņš vairākiem cilvēkiem, tostarp Kalnmeieram, sacījis, – ja tiek piedāvāts šis amats, nevajadzētu atteikties. Par prokuratūras “turpmāko kursu” Maizītis izteicās atturīgi, norādot, ka “katrs ģenerālprokurors rīkojas citādi”.

Kāds amats prokuratūrā Maizītim pagaidām nav piedāvāts. Pēc viņa teiktā, esot dažādi amati, ko viņš labprāt prokuratūrā pieņemtu, taču šobrīd tie nav vakanti. Maizītis esot pieņēmis Latvijas Universitātes piedāvājumu no septembra studentiem lasīt lekcijas.

Arī virkne partiju, izņemot Zaļo un Zemnieku savienību, viņam esot piedāvājušas sadarbību, bet Maizītis no šiem piedāvājumiem atteicies, jo uzskata, ka nebūtu pareizi bijušajam ģenerālprokuroram iesaistīties politikā.

Esam iepriekš rakstījuši, ka Saeima noraidīja Maizīša kandidatūru vēl viena termiņam ģenerālprokurora amatā, bet pirmdien par jauno prokuratūras vadītāju apstiprināja Ēriku Kalnmeieru.

Komentāri (16)

::Vai cis :: 12.07.2010. 11.52

Tagad atlicis vien sakārtot SAB, padzīt Kažociņu un iesēdināt tajā amatā Jaunpļeckaru, un tad viss būs pilnīgā kontrolē. Par izzagtu Latviju!

+7
-1
Atbildēt

1

mary75 12.07.2010. 11.46

Tātad, Puzes Kremlis apstiprinājis, viss iet pēc plāna.
Nākamais punkts – reformas prokuratūrā un prokuratūras “sakārtošana”.

+7
-2
Atbildēt

5

    andrisskrastins > mary75 12.07.2010. 11.48

    dzeris49, es nedomāju, ka būs kāda sakārtošana. Viņi vienkārši cer, ka viņš mazāk trobeli cels.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 12.07.2010. 11.52

    Kalnmeiers jau pats kādā intervijā ko izteicās par kādām tur reformām.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    ::Vai cis :: > mary75 12.07.2010. 11.55

    Pēci, viņš fiksi mēģinās likvidēt prokuratūras izmeklēšanas funkciju. Mazais blēdis varēs priecāties, uz augšu lekdams.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 12.07.2010. 12.04

    Kā ģenerālprokurora amata kandidāts viņš ir daudz ko “muldējis”, piekrītu (piemēram, par deputātu atbildību un tautas priekšā un spēju skaidrot savus lēmumus). Taču ko reformēt? Izmeklējamās lietas? Vai procesus?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andrisskrastins > mary75 12.07.2010. 12.01

    Inese, par ko priecāties? Lielākoties visas viņa lietas ir jau izmeklētas un tiek izskatītas. Nedomāju, ka viņš ļoti iegūs no ģenerālprokurora maiņas – tāpēc jau arī nav neviens no malas ielikts. Ielikts ir pēc iespējas neitrālāks pret “viņiem”, t.i. licējiem.

    Kā zinām pēc pieredzes, Lembergs ir atriebīgs. Maizītim atriebās. Tas arī viss. Neticu, ka viņi varēs “sakārtot” prokuratūru tik nemanāmi un tā, kā gribēs. Kaut ko piebremzēt varbūt izdosies. Bet ne vairāk. Ir mainījušies laiki. Ir mainījusies cilvēku, izmeklētāju, prokuroru attieksme pret to visu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

Arija Saleda 12.07.2010. 11.51

vsjo po planu, Dmitrij Anatoļevičs :)
Bet ja nu tomēr nē :)

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu