Ar ģenerālprokurora pavēli atlaiž avārijā iesaistīto Aizkraukles rajona prokurori • IR.lv

Ar ģenerālprokurora pavēli atlaiž avārijā iesaistīto Aizkraukles rajona prokurori

22
Foto: Ieva Čīka, LETA

Iepriekš par satiksmes negadījumu nesodīto prokurori atlaiž pēc panta par sliktu reputāciju

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izdevis pavēli par savulaik avārijā iesaistītās Aizkraukles rajona prokuratūras prokurores Diānas Bebres-Kondrātes atlaišanu no amata, vēsta aģentūra LETA. Jau ziņots, ka prokurore iepriekš sodu nesaņēma un pēc pārtraukuma tika atjaunota amatā.

Prokurore atlaista no piektdienas, 26.maija. Ģenerālprokuratūras izplatītajā paziņojumā norādīts, ka Bebre-Kondrāte atlaista, “pamatojoties uz Prokuratūras likuma 40.panta pirmās daļas 1.punktu, 37.panta pirmās daļas 1.punktu un 33.panta pirmās daļas 5.punktu”. No minētajām likuma normām izriet, ka par prokuroru var apstiprināt tikai personu ar nevainojamu reputāciju.

Jau ziņots, ka 2015.gada marta beigās Kalna ielā Aizkraukles pagastā notika satiksmes negadījums, kurā bija iesaistīti divi transportlīdzekļi – “Mazda” un “Honda”. Viens no sadursmē iekļuvušajiem transportlīdzekļiem piederēja Aizkraukles prokuratūras prokurorei. Negadījuma brīdī transportlīdzeklī bija gan prokurore, gan Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas darbinieks.

TV3 raidījums “Nekā personīga” vēstīja, ka kāda sieviete un viņas 14-gadīgā meita Anna 2015.gada 25.martā pa labi zināmo ceļu Aizkrauklē atgriezās mājās no saviem ikdienas darbiem, līdz uzmanību pievērsa viņu joslā pretim nākošā “Honda”. Lai gan sievietes vadītā “Mazda” dezorientēti braucošajai mašīnai pat padeva ceļu un nobrauca zālājā, “Honda” ietriecās sievietes spēkratā un nolauza riteni.

Abas amatpersonas tika nogādātas ārstniecības iestādē alkohola lietošanas fakta noteikšanai, taču atteicās no pārbaudes. Lai arī policija prokurorei noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par viņas automašīnas faktiskā vadītāja neizpaušanu policijai, sods amatpersonai netika piemērots.

Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš aģentūrai LETA iepriekš paskaidroja, ka prokuroru Atestācijas komisija ieteica ģenerālprokuroram piemērot disciplinārsodu – atbrīvošanu no amata, taču prokurorei bija izrakstīta darba nespējas lapa un vēlāk viņa devās bērna kopšanas atvaļinājumā.

“Prokurore atradās attaisnotā prombūtnē, tāpēc disciplinārsodu neradās iespēja piemērot, jo iestājās disciplināratbildības noilgums un prokurore maija vidū atgriezās darbā,” paskaidroja Kalniņš.

Komentāri (22)

KoKatrina 27.05.2017. 09.10

Prokuratūras pārstāvis apgalvo, ka pēc negadījuma neradās iespēja piemērot disciplinārsodu, jo “prokurorei bija izrakstīta darba nespējas lapa”.

Tomēr kā tad tiesu prakse, kurā norādīts: Lēmumu par disciplinārsoda piemērošanu var pieņemt un piemērot arī tad, ja sodāmajai personai ir pārejoša darbnespēja; Darba likumā noteiktie uzteikuma ierobežojumi nav piemērojami.

Minētais ir par civildienestu, bet arī prokuroriem sevišķais regulējums nenosaka, ka nevarētu atlaist darbnespējas laikā, bet Darba likums šajā sakarā nav piemērojams.

+7
-1
Atbildēt

0

Brūnaliņa 27.05.2017. 14.59

Kalnmeijeram par šo varonīgo rīcību jādod ordenis.

+3
-1
Atbildēt

1

    Anonīms > Brūnaliņa 28.05.2017. 08.32

    es domāju, ka ordenis tiek taupīts tam, kurš attaisnos Magoni – aizmirsu, kā sauc to džeku, bet esot jau nopelniem bagāts šai ziņā …

    0
    -1
    Atbildēt

    0

klejotājs 27.05.2017. 18.32

Acīmredzot ir iedarbojušies “Kārkli”. Sajā izrādē Kalnmeijers ir apliets ar sūdiem un izstādīts apsmieklam. Pēc katras izrādes cilvēki ilgi stāvus applaudē.

+2
-2
Atbildēt

2

    basta > klejotājs 27.05.2017. 20.19

    to klejotājs

    Kalnmeiers, tāpat kā Kozlovskis, Mežviets un Maizītis savā amatā ir tikai pateicoties Saeimas prokremliskam vairākumam, sodomītiem.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    lno > klejotājs 27.05.2017. 18.36

    Apliets vai pats aplējies?:)):)

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu