SAB direktoram Maizītim nozagts dators bez klasificētas informācijas • IR.lv

SAB direktoram Maizītim nozagts dators bez klasificētas informācijas

11
Foto: pixabay.com

Policija sākusi izmeklēšanu; pagaidām versijas par notikušo neatklāj

Šonedēļ Satversmes aizsardzības biroja (SAB) direktora Jāņa Maizīša īrētajā dzīvoklī Rīgā notikusi ielaušanās un zagļi nozaguši datoru, kurā neesot atradusies klasificēta informācija, vēsta aģentūra LETA. Kā apliecinājusi SAB pārstāve Iveta Maura, Maizītim nozagts viņa privātais dators.

Par notikušo informēta Valsts policija (VP), kas sākusi izmeklēšanu un rosinājusi kriminālprocesu. VP priekšnieks Ints Ķuzis aģentūrai LETA pastāstīja, ka zādzība notikusi pirms vairākām dienām un bez datora paņemti vēl pāris nebūtiski priekšmeti. VP priekšnieks apliecināja, ka Maizītis policijai nav lūdzis nodrošināt apsardzi.

Pēc Ķuža rīcībā esošās informācijas, rajonā, kurā dzīvo Maizītis, dzīvokļa apzagšanas iepriekš nav notikušas. Versijas par notikušo Ķuzis atturējās minēt. “Dzīvokļu apzagšana ir iecienīts nozieguma veids, bet vispirms ir jāsaprot, kāpēc šāds noziegums noticis. Policija tagad izmeklēs,” uzsvēra Ķuzis.

Jau ziņots, ka arī Maizīša priekštecis Jānis Kažociņš 2014.gadā cieta noziegumā. Kažociņš jau aptuveni pusgadu bija pametis SAB direktora posteni, kad Rīgas centrā 22.janvārī viņam uzbruka vairāki vīrieši. Toreiz izskanēja, ka uzbrucēji bijuši vismaz divi un izmantojuši gāzes baloniņu. Kažociņam nodarītās traumas uzreiz pēc uzbrukuma tika raksturotas kā vieglas.

Vēlāk aizdomās par šo noziegumu tika aizturēti 1977., 1983. un 1986.gadā dzimuši vīrieši. Vienam no vīriešiem tika inkriminēta nozieguma organizēšana, pārējiem – izpildīšana. Pēc uzbrukuma policija paziņoja, ka par notikušo sākts kriminālprocess par huligānismu personu grupā, taču vēlāk tika inkriminēts mēģinājums nodarīt smagus miesas bojājumus.  Kažociņš patlaban ir Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nacionālās drošības padomnieks un Nacionālās drošības padomes sekretārs.

Komentāri (11)

traductrice 11.05.2017. 09.29

Es jau nu gan nedomāju, ka dators tika nejauši nozagts pilsonim Maizītim. Dators (un nekas cits, bet tikai informācijas nesējs) tika nozagts amatpersonai Maizītim. Varbūt, ka nekā slepena tajā datorā patiešām arī nebija. Taču jau pati darbība (turklāt rezultatīva) ir skaidrs signāls, ka slepenā dienesta amatpersona ir “tēmeklī”. Gan jau slepenie dienesti paši labi apzinās, cik šis “incidents” ir nevainīgs. Un gan jau arī zina, no kurienes aug kājas.

+1
0
Atbildēt

0

klusais 10.05.2017. 20.27

Atmiņā stāsts , ka savulaik Blonskim vai viņa meitai nozaga BMW . Tad ,kad zagļi saprata kam nozagts autiņš , tas nekavējoties tika atgriezts … interesanti kāds respekts ir pret Maizīti ? :)

+2
-1
Atbildēt

1

    basta > klusais 11.05.2017. 10.05

    to klusais

    Nemugo nu! Slepenās informācijas nodošana ienaidniekam kaut kā ir jāpamato. Līdz Trampa kunga ievēlēšanai neviens neieciklējās ar pielaiži atņemšanu tiem, kuriem bija neformālas attiecības ar Savicki, vai par visu slepeno ziņu nonākšanu meļņiku, zaharjinu, savicku, rāvju, korenu utt. rokās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

west 10.05.2017. 20.05

Tas būtu bēdīgi, ja nebūtu tik smieklīgi. Cirks.

Tā kā lielo valstu dienestiem šeit nekā nezināma nav, tad uztraukumam nav pamata. Noslēpumi ir tikai no pašu tautas. Neviena nopietna rietumu valsts šamajam čekistu rezervātam neko svarīgu nekad neuzticēs. Ja nu vienīgi kādu dezinformāciju tālākai nodošanai.

+4
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu