Kantrīmūzikas laiks Bauskā • IR.lv

Kantrīmūzikas laiks Bauskā

28
Jānis Saliņš, F64

Šodien, 9. jūlijā Bauskas Pilskalna estrādē sākas tradicionālais Starptautiskais kantrīmūzikas festivāls. Festivāls šogad notiek jau 12. reizi.

Festivālā, kas norisināsies 9. un 10. jūlijā, piedalīsies ne vien klausītājiem jau labi zināmas grupas, bet tiek solīti arī jaunumi, vēstījis reģionālais laikraksts "Bauskas dzīve".

Kopš 2002. gada  festivāls ir iekļauts Eiropas kantrimūzikas pasākumu sarakstos pie noteikuma, ka tam jānotiek regulāri, katru gadu noteiktā laikā, proti – jūlija otrās nedēļas noslēgumā, vēsta portāls countrymusic.lv.

Grupas "Klaidonis" līderis Māris Sloka atzinis, ka grupai kā katru gadu būs jaunas dziesmas, kā arī kompozīcijas no mūziķu jaunā albuma. Grupa uzstāsies kopā ar Eviju Sloku. 

Tāpat festivālā piedalīsies arī Edvīns Bauers ar grupu, "Tequila Band", "Dakota", Ivara Pētersona grupa, Inese Greste un "De Billies", "Emburgas zēni", Pits Andersons&"The Swamp Shakers" un "Sestā jūdze".

Festivāla viesu sarakstā būs Slovākijas grupa “The Rowers”, kas 7 reizes saņēmusi visaugstākās ECMA ( Eiropas Kantrī Mūzikas Asociācijas ) gada balvas. Festivālā uzstāsies arī vienu no visu laiku labākajiem kantrī vijolniekiem Františeks Jano.
Festivāla otrajā dienā uzstāsies steel ģitārists Dītmārs Vahtlers no Vācijas, kurš muzicēs ASV dziedātāja Daniela T. Kouta pavadošajā grupā. 

Kantrimūzikas asociācijas prezidents Uldis Ozoliņš arī informējis, ka festivāla noslēgumā, 10. jūlijā, plānots īpašs pārsteigums – uz skatuves kāps vienotais festivāla zvaigžņu koris, kas būs jaunums arī ilggadējiem festivāla apmeklētājiem.

Savukārt 10.jūlija pusdienlaikā gaidāms vēl viens jaunums – Bauskā, laukumā pie veikala "Rimi", notiks Kantrimūzikas festivāla grupu bezmaksas koncerts, kuri visi dalībnieki nodziedās vairākas kompozīcijas, ziņo aģentūra BNS.

.

Komentāri (28)

Imants_J 08.07.2010. 20.38

Pabarojiet dejotājus!

+2
0
Atbildēt

0

itommy_ 08.07.2010. 19.25

Ar prieku atceros savus vasaras nometnes laikus 1981.gadā Aknīstē. Rīgas Pionieru pils radioamatieru nometne, līdzatvesta īsviļņu radiostacija, uzslieta antena, dzīve internātā ar sauso ateju un mušām. Bija saules aktivitātes maksimums, ēterā amerikāņi viens pēc otra. Lieliski, pulciņā gūtās iemaņas faktiski bija kā iegūta profesija, kas vēlāk noderēja gan armijā, gan darbā, gan studijās. Tagadējie Dziesmu un deju svētku dalībnieki arī noteikti lieliski atpūšas. Daudziem dziedāšana un dejošana noteikti būs nākamā profesija. Un te nu problēma – vai tie, kas sadala naudu ārpusskolas aktivitātēm – ir pietiekami gudri, lai nepārproducētu dancotājus un nenoliegtu inženierus un zinātniekus? Man šādas pārliecības nav, un ir skaidrs, ka tur vajag reformas.

+1
0
Atbildēt

8

    andris902 > itommy_ 08.07.2010. 20.20

    …Andrej, vai Jums dziedāšana Dūmiņa vadībā…liedza kļūt par radiotehniķi?….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > itommy_ 08.07.2010. 20.44

    …par “politiskajiem jaunekļiem” piekritīšu un par finansējuma sadali sporta skolām…bet par dancotāju pārprodukciju – nē!…Jūs pats kādreiz esat aizgājis kaut uz vienu skolēnu Dziesmu un deju svētku koncertu?…Jūs esat redzējis to bērnu sejas?…sapratis šo mazo ķiparu un jauniešu sajūtas?….vai Jums ir zināms, cik daudzi no šiem bērniem paralēli dziedāšanai un dejošanai apmeklē citus interešu pulciņus?…nepiekritīšu arī tam, ka tehniskie pulciņi izmaksā dārgāk kā mākslinieciskie….

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > itommy_ 08.07.2010. 20.59

    …Jūs neatbildējāt…vai esat bijis kaut uz vienu koncertu…

    ….bērns līdz 13 gadu vecumam vēl nevar noformulēt savas intereses sakarā ar nākošo profesiju…pat vidusskolu beidzējiem tas rada problēmas….protams, ne visiem…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > itommy_ 08.07.2010. 21.55

    …piekritīsiet, ka katrs pats izdara savu izvēli….vienam dators….otram kordiriģēšana….bet es Jums silti ieteiktu…atrodiet laiku un apmeklējiet vismaz vienu koncertu….nenožēlosiet!

    0
    0
    Atbildēt

    0

    itommy_ > itommy_ 08.07.2010. 20.30

    Paldies Dievam, manā laikā finansējums ārpusskolas aktivitātēs tika ne tikai dziedāšanai, dejošanai un “saturīgai brīvā laika pavadīšanai, skolēniem kopā lasot grāmatas, spēlējot spēles un izvērtējot jaunākās filmas”, bet arī tehniskajai jaunradei. Protams, tehniskie pulciņi izmaksā dārgāk nekā mākslinieciskie. Mans pārmetums Latvijas un Rīgas jaunatnes darba organizatorēm ir par to, ka viņas nespēj pareizi sadalīt proporcijas. Protams, tepat vēl ir arī bērnu sports, kuru nelietīgi par labu lielajam sportam apzog visādi politiski jaunekļi, nu, es te uzvārdu neminēšu, visi tāpat zina…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    itommy_ > itommy_ 08.07.2010. 20.48

    Un vēl. Nopietnas ārpusskolas aktivitātes pēc 13 gadu vecuma aizņem faktiski visu brīvo laiku. Nevar vienlīdz labi augstā līmenī darboties ar vairākām lietām uzreiz. Faktiski ārpusskolu darba uzskaite ir viens liels fufelis, kur mirušās dvēseles mijas ar tādiem, kas nāk katru dienu. Nozares profesionāļi to zina, bet turpina smērēt papīrus. Nu pietrūkst lēmumu pieņēmējiem spēju šo nozari labi pārvaldīt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    itommy_ > itommy_ 08.07.2010. 21.19

    Par koncertiem – būtu varbūt gājis, bet darba vietā viens tāds uzpūtīgs šmurgulis, līdzīgs Vilnītim, nozaga biļeti, jo uzskatīja, ka man nepienākas, jo viņš ir priekšnieks. Bet par 13 gadiem – es jau neteicu, ka uz to laiku bērns apzināti izvēlas mērķi. Vienkārši tas ir vecums, kas sāk intereses nosliekties uz vienu vai otru pusi. Mans pēdējais labais kolēģis arī šajā vecumā gan dejoja tautas dejas (augstā līmenī), gan programmēja uz dienesta datora, ko kopā ar MR.X bijām viņam iedalījuši kā personālo. Un datori izspieda dejošanu. Viņa skolēna laikā pulciņā gūtās zināšanas un iemaņas ļāva veikt tādus darbus, par ko firmas prasītu desmitus tūkstošus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Mara_RV > itommy_ 10.07.2010. 17.31

    Stulbākais arguments ever!
    Piekrītu, ka varētu palielināt tehniskās jaunrades pulciņu skaitu, naudu utt., bet kāds tam sakars ar dejotājiem?
    Ja nebūs dejošanas iespēju, daudzi bērni nedarīs neko.
    Turklāt vienas no tiešām nedaudzajām latviskajām tradīcijām saglabāšana būtu jābremzē?
    wtf darling.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Vita Tērauda 10.07.2010. 14.09

Strādājuši būtu, nevis lēkājuši pa Daugavas stadionu. Tad arī ēdienu nopirkt varētu.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu