Atvērs Raunas cepli • IR.lv

Atvērs Raunas cepli

31

Šodien plkst.13 Raunas ceplī ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties īpašā notikumā – Cepļa atvēršanas svētkos, ziņo LETA.

Atvēršanas svētkos dienasgaismu ieraudzīs Raunas cepļa mākslinieku un keramiķa Normunda Laņģa veidotie keramikas mākslas darbi.

Cepļa atvēršanas svētki ir īpašs notikums, kas iespējams tikai vasarā, jo tad tiek kurināts senais malkas ceplis, kurā 16 stundas tiek apdedzināti mākslinieku veidotie māla mākslas un sadzīves priekšmeti.

Katri cepļa atvēršanas svētki ir liels notikums gan pašiem saimniekiem un keramiķiem, gan viesiem. Arī šoreiz ikviens interesents varēs vērot cepļa izņemšanas procesu, piedalīties trauku "apčubināšanā" un novērtēšanā.

Saimnieki parūpējušies arī par to, lai ciemiņi varētu vadīt laiku tīkamās pirmsjāņu noskaņās un iegādāties kādu oriģinālu dāvanu Līgām un Jāņiem vai vienkārši saviem mīļajiem. Katriem cepļa atvēršanas svētkiem tiek darināta arī īpaša atribūtika.

Raunas ceplis ir vieta ar savu vēsturi un īpašu auru. Tieši šejienieši pirmie sākuši veidot dažādus dizaina ziņā interesantus interjera priekšmetus, piemēram, kompozicionālos četrkantīgos puķupodus vai puķupodus zābaka formā, kam par prototipu savulaik kalpoja saimnieka Edmunda 45.izmēra zābaks. Raunas ceplī tiek rīkoti arī plenēri podniekiem, keramiķiem un citiem radošiem ļaudīm.

.

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu