Prezidenta padomnieces ģimene konfliktā ar pašvaldību • IR.lv

Prezidenta padomnieces ģimene konfliktā ar pašvaldību

22
Andrejs Strokins, F64

Ādažu novada dome konfliktē ar Kukules ģimeni par tauvas joslas neievērošanu

Valsts prezidenta padomnieces likumdošanas jautājumos Sandras Kukules ģimene iesaistījusies strīdā ar Ādažu novada domi par nelikumīgu būvniecību tauvas joslā, svētdienas vakarā ziņoja raidījums „De facto”.

Kukules ģimene dzīvo īpašumā pašā Ādažu centrā esošās Vējupes krastos. Gar ūdens malu ir vismaz metru plata josla, pa kuru iespējams pārvietoties, taču četru metru platumā tauvas joslas šeit nav, novēroja raidījums.

“Es varbūt esmu naivs, bet man likās, ka tie laiki kā kādreiz, kad bija nomenklatūras darbinieki, kuriem likās, ka viņi stāv augstāk par likumu un uz viņiem likums it kā neattiecās, ka ir jau sen pagājuši, acīmredzot laikam tā nav un ja likumu neievēro tik augstas valsts amatpersonas, tad man liekas, ka kaut kas nav pareizi,” uzskata Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks, kurš pat nosūtījis vēstuli prezidenta kancelejai, lūdzot veikt kādus preventīvus pasākumus saistībā ar likumnepaklausīgo padomnieci.

Sandra Kukule „De facto” situāciju nekomentēja, norādot, ja juridiski tas esot pašvaldības strīds ar viņas dzīvesbiedru, kam īpašums pieder. Prezidenta padomnieces dzīvesbiedrs Guntars Kukuls savu viedokli konfliktā ar pašvaldību pauda ar advokātu biroja starpniecību, norādot, ka, iespējams, pie tauvas joslas samazināšanas esot vainojama pati pašvaldība, kas pirms pieciem gadiem atļāvusi Vējupē sniegt veikborda apmācības. Pa mierīgo upi braucošā laiva rada tik lielu vilni, ka tas noārdot upes krastu, norāda advokātu birojā.

Pašvaldībā norāda, ka par tauvas joslu atbildīgs zemes īpašnieks, un tāpēc jūlijā sāks nelikumīgi uzbūvēto žogu nojaukšanu. Pašvaldības informācija liecina, ka nelikumīgi žogs uzcelts ne tikai Kukuļu ģimenes īpašumā, bet vēl sešās vietās.

.

Komentāri (22)

www.vecamate.lv 20.06.2010. 22.13

Pieņemu,ka latvju kārklu arsitokrātiem, kas te saradušies pa 20 gadiem, pat prātā neienāk, ka kāda tur pašvaldība var vnk nojaukt sētiņas un būves.Jo pašvaldibas takšu parasti ” kādam savējam pieder”.Nu un sliktākajā gadījumā, mūsu izcilā tiesu sistēma.Vēl mazbērni varēs piestaigāt uz sēdēm.

+17
0
Atbildēt

0

ivetao2007 20.06.2010. 22.30

Valsts prezidenta padomniekus ar kuriem gadījies sarakstīties, vērtēju kā negodīgus. Maz ka raksta padomju laika stila virsbirokrātiskas atbildes, bet arī melo. Rakstiski un mutiski. Kaut kas nav kārtība ar personāla izvēli Prezidenta kancelejā. Tāpat ka ar pašu Pili.

+13
-1
Atbildēt

1

    disassociative > ivetao2007 21.06.2010. 11.35

    Nez kāpēc publiski tiek cilāts jautājums par prezidentālu valsti, bet vispār netiek runāts par šādas institūcijas likvidēšanas iespēju. Latvijā valsts prezidents ir reprezentācijas persona. Vai valsts to vispār var atļauties? Varbūt vienkārši vajag no šī posteņa ņemt un atteikties?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

kristineim 20.06.2010. 23.34

Tauvas joslas minimālais platums: 10 (desmit) metri no “normāla” ūdens līmņa (Zvejniecības Likums).
1 metrs tā ka bišķi par maz ;)

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu