Sistēmas kļūda • IR.lv

Sistēmas kļūda

5

Vairākas protestu akcijas, tematiskas rubrikas medijos. Nozares pārstāvji paraksta atklātu vēstuli

Policijas bosi dabū taisnoties. Iekšlietu ministre ir neizpratnē un visu uzzina gandrīz vienlaikus ar ziņu aģentūrām – padotie, kā jau parasti, neinformē viņu par saviem slepenajiem plāniem. Partijas kā maitu sajutušas hiēnas saož izdevīgu konjunktūru un pēkšņi sāk aizstāvēt žurnālistu tiesības un preses brīvību: līdz rudenim un vēlēšanām palikuši tikai daži mēneši.

Ziņas turpina pienākt, un šim aizraujošajam stāstam ir interesanti sekot. Daļēji arī tāpēc, ka piedzīvojumiem ir paredzamas laimīgas beigas. Jā, es tiešām neuztraucos par Neo likteni. Visticamāk (jo īpaši ar tādu publisko atbalstu!), viņam nekas nedraud. Policija jau tagad mēģina padarīt lietu nopietnāku, publiskojot informāciju, kas plašas publikas acīs varētu diskreditēt Neo un visticamāk turpinās vēl kādu laiku tādā garā. Bet gan jau advokātam Loskutovam izdosies pierādīt, ka Poikāns neko neuzlauza, bet tikai izmantoja VID datubāzes nepilnības, ka viņš rīkojās nesavtīgi, pat pašaizliedzīgi, pārliecināts par taisnīgumu, nevis mantkārības vadīts.

Vārdu sakot, nojaušu, ka Ilmāram Poikānam, paldies Krišnam, ne tikai nebūs jāsēž cietumā, bet pat izdosies izvairīties no naudas soda. Un tas ir labi!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu