Atkal drīkstēs sēdēt Rīgas zālienos • IR.lv

Atkal drīkstēs sēdēt Rīgas zālienos

36
Aigars Eglīte, F64

Nepieejama atpūtai paliks vien niecīga daļa centra apstādījumu un kanālmalas nogāzes

Sestdiena, 15.maijs, ir tā diena, ar kuru atļauts sēdēt visos Rīgas centra zālienos, izņemot pilsētas kanāla nogāzes, liecina oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija. Kopš pērnā gada jūnija galvaspilsētas centra apstādījumos ne Rīgas iedzīvotājiem, ne viesiem nebija ļauts atpūsties, lai arī šāda tradīcija ir vairākumā Eiropas pilsētu.

Nu 15.maijā stājas spēkā grozījumi Rīgas sabiedriskās kārtības noteikumos, kas paredz, ka būs aizliegts atrasties tikai kanālmalas nogāzes apstādījumos, kā arī zālienā un apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes, ziņo aģentūra LETA.

Līdz šim sabiedriskās kārtības noteikumi liedza atrasties zālienā Rīgas kultūrvēsturiskā centra apstādījumos – Esplanādē, kanālmalas apstādījumos, Rīgas pils skvērā, Kronvalda parkā, Vērmanes dārzā, kā arī apstādījumos, kuros ir pašvaldības izvietotas aizlieguma zīmes. Zālienā sēdēt atļauts Ziedoņdārzā, Viesturdārzā un parkos, kas atrodas ārpus Rīgas centra.

Aģentūra "Rīgas dārzi un parki" pagaidām nav pieprasījusi papildu līdzekļus izsēdēto zālienu atjaunošanai, ziņo LETA. Pēc pašvaldības pārstāvju teiktā, izdevumi būs atkarīgi no tā, kāda būs vasara. Ja tā būs ļoti lietaina vai sausa un zālieni tiks bojāti, tad rudenī varētu ievajadzēties papildu līdzekļus.

Solījumu, ka rīdzinieki un galvaspilsētas viesi šovasar varēs sēdēt Rīgas centra zālienos, iepriekš deva Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC). Nepieejams laiskošanās cienītājiem joprojām būs aptuveni 1% teritorijas – Rīgas centra parki un kanālmala. Galvenās rūpes pilsētas zaļās zonas kopējiem sagādājot plānās augsnes kārtas, kas sedz Rīgas smilšaino grunti, uzturēšana pēc zālienu izmīdīšanas, iepriekš stāstīja aģentūras vadība.

Komentāri (36)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu