Latviešu animācijas filmu pirmizrāde pirms Kannām • IR.lv

Latviešu animācijas filmu pirmizrāde pirms Kannām

19
Kadrs no filmas Norīt krupi. Foto - Rija

Pirmdien, 10.maijā, Latvijā notiks divu Latvijā tapušu animācijas filmu pirmizrāde. Abas pārstāvēs Latviju Kannu kino festivālā.

Filmu studijā "Rija" tapušās režisora Jurģa Krāsona animācijas īsfilma "Norīt krupi" iekļauta Kannu kino festivāla īsfilmu konkursa programmā. 

Šogad no 5000 pieteiktajām filmām šim konkursam atlasītas tikai deviņas īsfilmas, no kurām tikai divas ir animācijas filmas. Šī ir pirmā animācijas filma, kas pārstāvēs Latviju Kannās.

"Norīt krupi" pasaules pirmizrāde Kannās būs 22.maijā, kuru klātienē apmeklēs arī filmas režisors, scenārists un producents, ziņo aģentūra LETA.

"Norīt krupi" ir 10 minūšu gara animācijas filmiņa. Reiz kādā mazpilsētā dzīvoja "apaļie" intelektuāļi. Viņi bija gudri, labsirdīgi, tālredzīgi un veiksmīgi. Šīs veiksmes pamats ir spēja norīt krupi. Dzīvoja mazpilsētā arī "kantainie" praktiķi. Viņi bija pragmatiski reālisti – labu atdarīja ar labu, ļaunu ar ļaunu un nekādus krupjus nerija, taču kādu dienu viens "kantainais" netīšām uzzināja, ka pretējie rij krupjus.

Otra ir režisora Pētera Novika trīsdimensiju animācijas filma "Skatu meklētājs". Tā ir režisora debija animācijā. 

Šī animācijas īsfilma savu pasaules pirmizrādi piedzīvos Kannu kino festivāla laikā notiekošajā "Short Film Corner". Tas ir Kannu īsfilmu stūrītis, kurā nedēļas garumā notiek filmu skates, dažādas konferences un filmu tirgus. Tur satiekas kino industrijas pārstāvji – režisori, producenti, filmu veidotāji un izplatītāji no visas pasaules.

Īsfilma "Skatu meklētājs" ir akla vīra iekšējās pasaules, vīziju un emociju atainojums mirklī, kad viņš gaida iedegamies zaļo luksofora signālu.

Abas animāciju īsfilmas tapušas ar Nacionālā kino centra, Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes finansiālu atbalstu.

Abu filmu pirmizrāde pirmdien, 10. maijā plkst. 19.50 Parex Plaza 4. zālē.

 

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu