Uzturēšanās atļaujai būs jāiegulda vairāk • IR.lv

Uzturēšanās atļaujai būs jāiegulda vairāk

11
LETA

Saeima būtiski maina strīdīgos Imigrācijas likuma grozījumus, prezidents izsludināšanu vēl nesola

Saeima ceturtdien, atkārtoti caurlūkojot galīgajā lasījumā iepriekš karstas diskusijas izraisījušos grozījumus Imigrācijas likumā, krietni palielināja minimālo ieguldījumu un darījumu summu, par kuru citvalstu pilsoņi varēs saņemt termiņuzturēšanās atļauju Latvijā, ziņo aģentūra LETA.

Atļauju pieciem gadiem izsniegs, ja persona Latvijā strādājošas sabiedrības pamatkapitālā ieguldījusi ne mazāk kā 25 000 latu, un uzņēmums nodokļos kopumā samaksājis ne mazāk kā 20 000 latu.

Sākotnēji pieņemtie grozījumi, ko Valsts prezidents atdeva Saeimai pārskatīt, paredzēja, ka nodokļos ārvalstnieka uzņēmumam būtu jānomaksā 10 000 latu un kapitālsabiedrībā jānodarbina ne mazāk kā pieci darbinieki. Deputāti lēma mainīt minēto normu, jo ir grūti pārbaudīt, cik darbinieku patiesi tiek nodarbināti, tāpēc būtiskāki ir samaksātie nodokļi.

Savukārt par minimāli nekustamajā īpašumā ieguldāmo darījuma summu uzturēšanās atļaujas saņemšanai Saeima tagad noteica Rīgā ne mazāk par 100 000 latu, ārpus Rīgas – ne mazāk par 50 000 latu. Iepriekš neizsludinātajā variantā par kritēriju bija noteikta nevis darījuma summa, bet kadastrālā vērtība.

Taču Saeima ceturtdien nolēma atstāt spēkā citu prezidenta neizsludināto pantu, apstiprinot, ka termiņuzturēšanās atļauju līdz pieciem gadiem varēs saņemt persona, kura būs ieguldījusi Latvijas kredītiestādē kā subordinēto kapitālu ne mazāk kā 200 000 latu.

Valsts prezidents par tagad pieņemto Imigrācijas likuma grozījumu izsludināšanu lems pēc iepazīšanās ar tiem, aģentūrai BNS norādīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Komentāri (11)

skola 22.04.2010. 15.27

Tā vien izskatās, ka TP, LPP, ZZS kopā ar SC un PCTVL grib piebeigt šo valsti vēl līdz vēlēšanām, saprotot, ka daudzi no šiem noziedzniekiem (nebaidos teikt šo vārdu, redzot šo kriminālo elementu izdarības) Saeimā vairs netiks! Labi zināms, ka šis likums ir paredzēts ne jau ES valstu (kuriem šāda atļauja nav vajadzīga) vai citu attīstīto un demokrātisko valstu uzņēmējiem (kuri neredz perspektīvas strādāt koruptīvā vidē), bet gan viesiem no austrumiem. Liekas, īpaši tādiem, kuriem ir nepieciešams “atmazgāt” savu “netīro” naudiņu un bīdīt savas nesmukās lietas tālāk ES valstīs! Perspektīva ir tāda, ka Latvijā pilnībā nostiprināsies kā mafioza valsts, kurā zaļa dzīve būs visiem bandītiem, kamēr normālie un godīgie cilvēki savu nākotni diemžēl veidos ārvalstīs!

Man ir tikai viens secinājums – laikam jāsāk vākt paraksti par moratoriju uz nāves sodu, jo šajā valstī ir savairojušies tik daudz “tarakānu”, ka bez kārtīga dihlafosa laikam nekas vairs nebūs līdzēts!

+9
-1
Atbildēt

0

::Vai cis :: 22.04.2010. 15.01

200 000, 20 000, 10 000 latu – šī nauda kaimiņzemes apšaubāmajiem grupējumiem, kuru interesēs acīm redzami tiek virzīts šis likums, ir pupu mizu un cigaretes nodeguļa vērtē.

+7
0
Atbildēt

0

Kristaps O. 22.04.2010. 15.28

Tikko izlasīju Ozoliņa kunga rakstu “Aizklātā Nodevība” Ir drukātajā žurnālā. Aiz šausmām man vienkārši sacēlās visas spalvas! Un tas raksts tik racionāls, prātīgs un reālistisks, no tā jau tās šausmas! Un tā mēs ļausim Latvijai aiziet pa pieskari? Nē!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ko iesākt?

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu