Pozitīvs balsojums būšot mazāk svarīgs • IR.lv

Pozitīvs balsojums būšot mazāk svarīgs

32
Lita Krone, LETA
Indra Sprance

Bičkovičam ģenerālprokurora kandidāta izvēlē izredzes tikt apstiprinātam Saeimā būšot pēdējais kritērijs

Augstākās tiesas (AT) priekšēdētājs Ivars Bičkovičs, izvēloties nākamo ģenerālprokurora kandidātu, viņa izredzes tikt apstiprinātam Saeimā vērtēs kā pēdējo, nevis svarīgāko kritēriju. Tā rakstiskās atbildēs uz Ir.lv jautājumiem ceturtdien pauda amatpersona.

“Iespēju kandidātam tikt apstiprinātam Saeimā nekad neesmu izvirzījis un uzskatījis par pirmo un galveno kritēriju kandidāta izvēlē. Drīzāk – kā pēdējo. Iespēju tikt apstiprinātam nosaka nevis iztapšana deputātu vēlmēm, bet likums, kas dod Saeimai tiesības akceptēt vai neakceptēt manis izvēlēto kandidātu,” pauž Bičkovičs.

Kā ziņots, trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru Bičkovičs žurnālistiem sacīja, ka nākamo ģenerālprokurora amata kandidātu plāno nosaukt pēc 11.maija, taču neprecizēja laiku – kandidātu viņš virzīšot, kad būšot sajūta, ka Saeima šo kandidātu varētu apstiprināt. Kā svarīgu kritēriju ģenerālprokurora izvēlē AT vadītājs trešdien nosauca iespējas tikt apstiprinātam parlamentā, taču neizslēdza arī deputātu jau reiz noraidītā pašreizējā ģenerālprokurora Jāņa Maizīša atkārtotu nosaukšanu.

Bičkovičs Ir.lv norāda, ka nav “domājis veikt kādas izmeklēšanas darbības”, lai arī viņam neesot informācijas par deputātu argumentiem balsot pret Maizīti. Arī nākamā kandidāta izredzes viņš vērtēšot tikai pēc publiski paustajiem partiju, Saeimas frakciju vadītāju un pārstāvju viedokļiem, gan ekspertu, mediju, sabiedrības teiktā.

AT priekšsēdētājs Bičkovičs pozitīvi vērtē eksprezidentu un vairāku tūkstošu cilvēku parakstīto petīciju ar aicinājumu atkārtoti izvirzīt ģenerālprokurora amatam Maizīti. “Man ir pozitīva attieksme pret jebkuru viedokļu publiskošanu saistībā ar ģenerālprokurora kandidāta virzīšanu – vai tā būtu (..) petīcija, vai prokuratūras darbinieku vēstule, vai kāds cits viedoklis, taču nevienu viedokli neizceļot prioritāri pār citiem. Izdarot secinājumus, ņemšu vērā visus man pieejamos paustos viedokļus,” pauž Bičkovičs.

Komentāri (32)

a2832728 22.04.2010. 18.53

es jau labpraataak redzeetu generalprokurora amataa kaadu uzticamaaku un kompetentaaku, ar plasaaku redzesloku un veselaaku miesu (un taatad jaacer arii garu), pilsoni, piemeeram Levitu.

bet diemzeel ir kaa ir, un arii mees, tauta, esam kuutri. es tai skaitaa.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu