
Renārs Purmalis. Foto — Lauris Aizupietis.
Janvāra beigās Zviedrijas pilsētā Trolhetanā norisinājās kārtējais Eiropas čempionāts austeru atvēršanā. Tajā pirmo reizi piedalījās Latvijas pārstāvis — pavārs un austeru speciālists Renārs Purmalis, kurš austerēs ir samīlējies līdz ausīm jau septiņus gadus
Latvijā daudziem droši vien šķiet, ka austeru atvēršanas čempionāts ir dīvains pasākums, pat joks, savu stāstu sāk Renārs Purmalis. «Taču pasaulē šis notikums ir prestižs un populārs, tiek uztverts nopietni. Barga žūrija, publikā simtiem cilvēku, kas iegādājušies dārgas biļetes un azartiski visam dzīvo līdzi.»
Kvalifikācijas sacensībās no 24 dalībniekiem latvietis ieguva augsto sesto vietu, bet kopvērtējumā septiņpadsmito, jo bijis liels uztraukums un gadījies pieļaut kļūdas. Bet azarts nu ir rokā, un Renārs apņēmies slīpēt savas prasmes un piedalīties nākamajās sacīkstēs: «Arī Eiropas labākais vīnzinis Raimonds Tomsons un pasaules kokteiļu čempionāta uzvarētājs bārmenis Andris Reizenbergs, ar kuru sasniegumiem lepojamies, uzvaras neguva pirmajā reizē. Man viss vēl priekšā.»