
Visvaldis Dreiska.
Pēc deviņu gadu darba pagājušās nedēļas beigās durvis aizvēra populārais Rīgas restorāns
Muklājs. Jaunā paaudze atradinās no kafejnīcu un restorānu kultūras un izvēlas bistro - tāds ir īpašnieka Visvalža Dreiskas secinājums.
Ziņa par Muklāja slēgšanu 12. augustā ātri apskrēja šīs vietas cienītājus. Visu iepriekšējo nedēļu Baznīcas ielas krodziņu pārpludināja tik gaidītā, bet pēdējā laikā nepieredzētā viesu straume. Visvaldis Dreiska, self-made pavārs, pirms deviņiem gadiem atvēra omulīgu franču tipa iestādi, kur ēdienu «kā mājās» piedāvā pats saimnieks. Muklājs, ko Visvaldis gan līdz pēdējam brīdim sauca par kafejnīcu, paškritiski neuzdrošinādamies pretendēt uz vietu restorānu segmentā, ātri kļuva populārs. Fanu joprojām ir daudz, mūsu sarunas laikā šefs pieņem mierinājuma dāvanas un uzklausa grūtsirdīgas nopūtas. «Tā es jūtos,» kāds vīrs saka, atnesis ar lentīti pārsietu sīpolu. Cits ierodas ar kompaktdisku. (Sociālajos tīklos Muklājs pieteikts kā Jazz & Blues Club, viesi apciemoja to arī labās mūzikas dēļ.)