Beatrise Amtinga, koplietošanas ledusskapja ieviesēja

  • Ieva Puķe
  • 29.01.2020.
  • IR
«Kad aizbraucu Ziemassvētku brīvdienās, ieliku skapī pienu, augļus un dārzeņus, kas citādi būtu sabojājušies,» stāsta Beatrise. «Vienreiz izmantoju olas. Biju pēc darba plānojusi cept kūku, taisījos iet uz lielveikalu pakaļ sastāvdaļām, bet — kāpēc nepaņemt no ledusskapja? Kūka iznāca laba.»
Foto — Ieva Salmane

«Kad aizbraucu Ziemassvētku brīvdienās, ieliku skapī pienu, augļus un dārzeņus, kas citādi būtu sabojājušies,» stāsta Beatrise. «Vienreiz izmantoju olas. Biju pēc darba plānojusi cept kūku, taisījos iet uz lielveikalu pakaļ sastāvdaļām, bet — kāpēc nepaņemt no ledusskapja? Kūka iznāca laba.» Foto — Ieva Salmane

Piena paka, trīs greipfrūti, laims, viena gotiņkonfekte — tas viss aiz stiklotajām durtiņām aizķēries no iepriekšējā vakara. Beatrise zina: tiklīdz pulksten 12 vērsies vārti uz Kaņepes Kultūras centra (KKC) pagalmu Rīgā, kur novietots publiskais ledusskapis, plauktos parādīsies gan jauni krājumi, gan uzradīsies ņēmēji. Otrs aktīvais brīdis — pēc darba laika beigām. Ledusskapis gaida viesus līdz diviem naktī, kad durvis slēdz KKC. 

«Bieži cilvēki uz žoga sakar maisiņus, tāpēc plānojam attaisīt sētu, lai skapis būtu pieejams 24 stundas diennaktī,» stāsta Beatrise. Viņa ir 19. decembrī atklātā ledusskapja krustmāte, uzbūvējusi to kopā ar puisi no organizācijas Darbnīcu parks. «Pats par sevi zero waste produkts: vecās Liepājas pludmales promenādes dēļi, balkona durvis. Iekšā — festivāla Komēta ledusskapis.»

Jaunākajā žurnālā