Gluži kā no dzeltenās cisternas

  • Ieva Puķe
  • 20.07.2011.
  • IR
SIA Ilgezeem īsto raudzēto kvasu brūvē jau 12 gadus, savukārt citi Latvijas ražotāji ir sarosījušies tikai tagad, — tā savu uzņēmumu uzliela eksporta un attīstības projektu vadītāja Dace Skulte un reklāmas un komercpakalpojumu speciāliste Agija Rumpe. Padomjlaiku kvasa cisterna līdzās vēsturiskās Ilgezeem fabrikas ieejai Daugavgrīvas ielā gan vairs ir tikai dekoratīvs elements.

SIA Ilgezeem īsto raudzēto kvasu brūvē jau 12 gadus, savukārt citi Latvijas ražotāji ir sarosījušies tikai tagad, — tā savu uzņēmumu uzliela eksporta un attīstības projektu vadītāja Dace Skulte un reklāmas un komercpakalpojumu speciāliste Agija Rumpe. Padomjlaiku kvasa cisterna līdzās vēsturiskās Ilgezeem fabrikas ieejai Daugavgrīvas ielā gan vairs ir tikai dekoratīvs elements.

Ilgezeem raudzētais kvass, it īpaši vasaras karstumā, ir kļuvis populārs pat tālbraucēju šoferu vidū Polijā. Tā ražošana nākamvasar pieaugs trīs reizes

Konkurence nāk par labu patērētājiem, saka SIA Ilgezeem eksporta un attīstības projektu vadītāja Dace Skulte. No 1.jūlija ir stājušies spēkā grozījumi likumdošanā, kas, līdzīgi kā «krējuma» un «krējuma izstrādājuma» gadījumā, paģēr uz dzēriena pudelēm rakstīt «kvass» tikai tad, ja iekšā ir īsts raudzēts produkts, nevis ātri pagatavots maisījums ar kvasa garšu. Ilgezeem «pareizo» kvasu brūvē jau 12 gadus. Tikai eksperti līdz šim sapratuši, kāpēc viņu ražojums ir maksājis vairāk nekā konkurentu ātrās dziras. Vēl gan līdz oktobrim citiem Latvijas uzņēmumiem atļauts līmēt vecās etiķetes, toties nākamvasar, jau paņemot rokās pudeli, mēs skaidri zināsim, vai iekšā ir īsts kvass, kvasa dzēriens vai limonāde.

Jaunākajā žurnālā