Teikas saimnieki, tāpat kā uzņēmējdarbības ceļa sākumā, strādā vienkāršu darbu. Edgars ir šefpavārs, bet Beatrise apkalpo viesus un reizēm ar savām valodas zināšanām pārsteidz spāņu tūristus. «Nebiju gaidījusi, ka šeit būs tik daudz.» Foto — Edgars Pohevičs
Pēc vairāk nekā 10 gadiem, kas pavadīti saulainā Spānijas kūrortā, Beatrise un Edgars Miķelsoni nolēma atgriezties Latvijā un likt lietā ārzemēs uzkrāto pieredzi
Pirms diviem gadiem Miķelsoni Liepājas sirdī atvēra ēdināšanas vietu, kam izvēlējās vēsturisku nosaukumu — Teika. Ieguldījuši gan pašu iekrājumus, gan investoru līdzekļus un piesaistījuši atbalstu valsts programmās. Tagad bizness nes labu peļņu.
Spānijā viņi nekad nejutās kā savējie. Lai gan Miķelsoni dzīvoja kūrortpilsētā Marveljā, kur atšķirīgas kultūras nav nekas neierasts, bija iemācījušies spāņu valodu un izveidojuši labu karjeru, vietējo acīs vienmēr palika iebraucēji. «Kaut vai aizejot pie daktera, pret mums bija citāda attieksme: iedzer ibumetīnu un ej mājās,» stāsta Edgars. Un, izrādās, arī saules un palmu var būt par daudz. «Es ilgojos pēc visiem četriem gadalaikiem. Gribēju ne tikai vasaru, bet arī ziemu, pavasari, rudeni. Rīta rasu un visu pārējo, kā tur nebija,» papildina Beatrise.