
Foto — Pexels.
Dažas minūtes klusumā pirms ēdienreizes palīdzēs nepazust pusdienu šķīvī un ātrāk gūt sāta sajūtu
No budisma aizgūtā apzinātības prakse ienākusi dažādās dzīves jomās, pēdējos gados aizvien biežāk tiek minēta arī apzināta ēšana. Tās pamatā ir spēja pievērst uzmanību katrai ēdienreizei, novērot savas vajadzības un ēšanas paradumus, taču netiesāt tos. Lai to panāktu, apzinātas ēšanas praktizētāji izmanto meditāciju un ēdiena uzņemšanai pieslēdz visas maņas. «Te svarīga iešana uz iekšu — nevis skatīties, kas ir piedāvājumā, un reaģēt uz to, bet saprast, kas tev ir vajadzīgs,» saka Zane Krēsliņa, apzinātas ēšanas un fitnesa trenere, grāmatas Ēd un baudi autore.