
Kurzeme. Foto — Lauris Vīksne, F64
Saimnieces no četriem Latvijas novadiem iepazīstina ar savu tradicionālo Ziemassvētku galdu
KURZEME
Indra Vizule dzimusi Valmierā, taču jau 27 gadus dzīvo Kandavā. Viņa Valsts Kandavas lauksaimniecības tehnikumā pasniedz gan ēdienu gatavošanu, gan konditoreju. Īpaši saimniecei patīk cept dažādus groziņus un kūciņas. Indras vīrs ir mednieks, tāpēc mājās vienmēr ir meža gaļa. Brīvajā laikā Indra dzied Kandavas ansamblī Pustonis un Tukuma skolotāju korī Vanema.
Tipisks kurzemnieku ēdiens ir sklandu rauši. Tā kā Indra pati nāk no Vidzemes, viņa droši apgalvo, ka tur saimnieces tos necep. Indras draugu lokā ir daudz mednieku, tāpēc meža gaļa Ziemassvētkos parasti tiek gatavota un celta galdā dažādos veidos. Tradicionālais kartupelis šaipusē arī ir lielā cieņā. Lai neaizbaidītu cūkas laimi, jāēd cūkgaļas cepeši - gan ar pildījumu, gan bez tā, gardas cūkas ribiņas, un speķītis jācep pīrāgos.