pavāri

- Analīze
- 23.10.2024.
- Baiba Litvina
Mūsdienu vergi

- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks

- Labsajūta
- 15.11.2023.
- Marija Leskavniece
Latvju skaistules


- Portrets
- 02.10.2023.
- Laura Dumbere
Ideju metropole

- Pasaulē
- 18.04.2025.
VIDEO: Veģetārā uztura popularitātes pieaugums Latvijā
Latvijā aizvien pieaug interese par augu valsts uzturu.

- Analīze
- 23.10.2024.
- Baiba Litvina
Mūsdienu vergi
Kā e-pasts premjerministrei palīdzēja diviem indiešu pavāriem izkļūt no paverdzināšanas Ziepniekkalna ēstuvē

- Veiksme
- 04.09.2024.
Saltais piķis un prieks
Skrīveru mājas saldējums savulaik izmantojis kādu kaimiņvalsts skandālu, kas tam kalpojis par lielisku reklāmu. Būdams viens no mājražošanas pionieriem Latvijā, Sotnieku uzņēmums audzis pamazām un gatavojas atvērt jaunu ražotni

- Labsajūta
- 15.11.2023.
- Marija Leskavniece
Latvju skaistules
Rudzu maize iekļauta Latvijas kultūras kanonā. Tā ir būtiska mūsu kultūras zīme. Bet kā pagatavot dienišķo maizīti, lai tā rotātu arī ikvienu svētku galdu? Ir lūdza trīs pavārus piedāvāt mūsdienīgas variācijas par klasiskām garšām

- Personība
- 18.10.2023.
- Alise Zita Zeidaka
Zilie sīpoli, kinza un laima miza
Baldoniešu Ievas un Gata Neimaņu ģimenes uzņēmums Augs septembra nogalē no Eiropas street food festivāla pārveda sudraba godalgu, bet pirms tam atzīts par labāko ielu ēdinātāju Latvijā

- Portrets
- 02.10.2023.
- Laura Dumbere
Ideju metropole
Pasākumu rīkošanas uzņēmumam Skudras Metropole izdevies gūt starptautisku ievērību un pierādīt, ka ar spožām idejām var sasniegt vairāk nekā ar naudu

- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte

- Pieredze
- 27.09.2021.
Rudens un dzīvesstila paradumi

- 1 no 2 miljoniem
- 04.03.2015.
Uldis Šulte, ēdienkaršu terminologs

- Dzīve
- 08.01.2014.
Dzīres uz līdzenas vietas

- Dzīvesstils
- 06.11.2013.
Glītrakstīšanas stunda

- Dzīvesstils
- 14.11.2012.
Lai labi garšo, Latvija!

- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte
Par savu slēgšanu paziņojusi Kopenhāgenas Noma — par labāko pasaulē atzītais restorāns. Šefpavārs Renē Redzepi skaidro, ka augstākā līmeņa restorāni ar nogurdinošām darba stundām un intensīvu darba kultūru ir sasnieguši savu lūzuma punktu. «Tie nav ilgtspējīgi»

- Pieredze
- 27.09.2021.
Rudens un dzīvesstila paradumi
Rudenī apzināti jāpiedomā pie sava režīma un jāiekļauj prieku un veselību rosinošas aktivitātes

- 1 no 2 miljoniem
- 04.03.2015.
Uldis Šulte, ēdienkaršu terminologs
Kas tā ir? Iegarena, smilšu krāsā. Guļ jūras vai okeāna dibenā, pēc formas līdzīga butei. Angliski to sauc sole. Atbildi vislabāk zina Uldis Šulte. Tieši viņš 90.gadu sākumā jūrasmēli palaida restorānu apritē. Tas notika tā. Fizmatus beigušais Uldis, strādājot Vincentā pie Mārtiņa Rītiņa, iepazina jaunus produktus. Katru jauno jūras velti vajadzēja latviskot, lai varētu ierakstīt ēdienkartē. Tā kādu dienu visa komanda domāja, kā latviski pateikt sole. Uldis uzņēmās noskaidrot, kā būtu pareizi. Devās uz Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultāti. Mācībspēki jau bija latviskojuši nozīmīgāko jūras velšu nosaukumus, taču samērā aptuveni un nedaudzus. Viņi Uldim iedeva biļetenu Rūpnieciski nozīmīgāko zivju un bezmugurkaulnieku sugu terminoloģija, un viņš ķērās pie darba. «Tas piesaistīja manu interesi - ko vispār cilvēki ēd,» Uldis atceras, ka sāka pirkt vārdnīcas, grāmatas par ēdienu. Viņa zināšanas restorāniem vajadzēja aizvien vairāk: gan latviskot svešvārdus, gan pārtulkot ēdienkartes angļu, krievu valodā. Tagad ēdienu terminoloģija ir Ulda darbs. Viņā ieklausās gan Mārtiņš Rītiņš, gan Sirmais

- Dzīve
- 08.01.2014.
Dzīres uz līdzenas vietas
Rīgas noturīgākais pop-up restorāns Albertvilla savu 20.maltīti atzīmē ar luksusa vakariņām studiju laika noskaņās

- Dzīvesstils
- 06.11.2013.
Glītrakstīšanas stunda
Tehnoloģiju laikmetā cilvēki aizvien vairāk interesējas par kaligrāfiju. Ko viņi atrod burtu veidošanas mākslā?

- Dzīvesstils
- 14.11.2012.
Lai labi garšo, Latvija!
Četri pavāri, kuri meklējuši Latvijas garšu, stāsta, kas tā īsti ir un zelta vērtē tur meža zemeņu vai lāceņu zapti, vērša steiku un zaķkāpostus
