maltīte
- Izziņa
- 03.11.2024.
- Marija Leskavniece
Savas naudas saimnieks


- Tendences
- 12.05.2024.
Laipni lūgti brokastīs!

- Dzīvesstils
- 10.03.2024.
Ardievu, kotletes!



- Izziņa
- 03.11.2024.
- Marija Leskavniece
Savas naudas saimnieks
Astoņas finanšu pratības šķautnes, kam pievērst uzmanību, lai dzīvotu labklājīgāk

- Viedoklis
- 16.05.2024.
Kas ir “pozitīvā ēdienreize” un kāpēc bērniem tā ir svarīga?
Pozitīvā ēdienreize nav tikai brokastis, pusdienas vai vakariņas – tā ir pieredze, ko veido vairāki būtiski elementi: kopā pavadītais laiks, galda klājums, galda kultūra, maltīte un prieks. Tā ir iespēja bērniem ne tikai baudīt gardu ēdienu, bet arī apgūt dažādas prasmes, mācīties pašam izvēlēties ēdienu, kā arī ieturēt maltīti kopā ar citiem. Pozitīvā ēdienreize ir arī pedagoģisks process, jo bērni tiek iesaistīti gan maltīšu gatavošanā, gan galda kultūras apgūšanā.

- Tendences
- 12.05.2024.
Laipni lūgti brokastīs!
Latvijā lielākajā kopienas mājā Viskaļi ik sestdienas rītu rezidenti pulcējas uz kopējām brokastīm, lai baudītu vegānisku maltīti un apspriestu ilgtspējīgas idejas

- Dzīvesstils
- 10.03.2024.
Ardievu, kotletes!
Daudzās pasaules zemēs valsts politikas veidotāji arvien biežāk mudina iedzīvotājus dot priekšroku veģetāram vai vegānam ēdienam

- Apcere
- 27.10.2023.
Subjektīvi par melnā gaiļa upurēšanu un šašliku ēšanu
Žurnāls Domuzīme, 2023, nr. 5

- Personība
- 18.10.2023.
- Alise Zita Zeidaka
Zilie sīpoli, kinza un laima miza
Baldoniešu Ievas un Gata Neimaņu ģimenes uzņēmums Augs septembra nogalē no Eiropas street food festivāla pārveda sudraba godalgu, bet pirms tam atzīts par labāko ielu ēdinātāju Latvijā

- Personība
- 28.06.2023.
- Ilze Šķietniece
Dabas pavārs

- Redaktores sleja
- 01.02.2023.
- Nellija Ločmele
Miljardi par brīvu

- Dzīvesstils
- 19.12.2022.
Ēst dabai draudzīgi

- Vaļasprieks
- 31.07.2022.
Darba un «pašlaika» harmonijā

- Labsajūta
- 25.05.2022.
- Marija Leskavniece
Nevaino saldējumu!

- 1 no 2 miljoniem
- 10.06.2020.
Bez ģimenes vakariņām

- Personība
- 28.06.2023.
- Ilze Šķietniece
Dabas pavārs
Šefpavārs Renārs Purmalis izdevis recepšu grāmatu Gatavo dabā. Tas bija viens no viņa sapņiem. Savus sapņus viņš vienmēr vai nu piepilda, vai nogalina

- Redaktores sleja
- 01.02.2023.
- Nellija Ločmele
Miljardi par brīvu
Katrā rokā man kausiņš pusmetrīgā kātā. Kad piepildu tos sasmalcinātu dārzeņu un vitamīnu kastēs, garie rokturi ļauj ērti aizsniegt piltuvi galda vidū, kur veikli pildās sausās pārtikas paka. Man blakus kolēģe ber rīsus un soju. Pakā ir sešas maltītes. Labdarības organizācija, kurai pāris stundas palīdzam kā brīvprātīgie, sūta pakas trūkumcietējiem Karību reģionā, Āfrikā, Āzijā un arī kara plosītajā Ukrainā.


- Vaļasprieks
- 31.07.2022.
Darba un «pašlaika» harmonijā
Reputācijas vadības aģentūras Lejiņa&Partneri vadītājas un sieviešu ekonomiskās iespējošanas kustības Novatore iniciatores Dagnijas Lejiņas rituāli enerģijai

- Labsajūta
- 25.05.2022.
- Marija Leskavniece
Nevaino saldējumu!
Dažas minūtes klusumā pirms ēdienreizes palīdzēs nepazust pusdienu šķīvī un ātrāk gūt sāta sajūtu

- 1 no 2 miljoniem
- 10.06.2020.
Bez ģimenes vakariņām
Pēc 16 Latvijā nodzīvotiem gadiem itālis Agostīno Morandi beidzot var teikt, ka latvieši ir iemācījušies gatavot makaronus
