kartupeļi
- Veiksme
- 14.08.2024.
Laime kartupeļu laukā




- Intervija
- 05.04.2023.
- Laura Dumbere
Apgaismības kartupeļi

- Veiksme
- 16.03.2022.
Augs ir uzdīdzis

- Veiksme
- 14.08.2024.
Laime kartupeļu laukā
Digna un Edmunds Skroderi iepazinās kartupeļu ražas novākšanas laikā, un viņu dzīve tā iegrozījās, ka kopīgi veidotajā zemnieku saimniecībā trešdaļā no 300 hektāriem briest kartupeļi un citi dārzeņi

- Labsajūta
- 19.06.2024.
Ar odziņu
Astoņas vienkāršas receptes, kas palīdzēs saklāt gardu un svaigu svētku galdu

- Apcere
- 27.10.2023.
Subjektīvi par melnā gaiļa upurēšanu un šašliku ēšanu
Žurnāls Domuzīme, 2023, nr. 5

- Viedoklis
- 25.08.2023.
Vai varam iedomāties, ka Latvijā vairs neaugs kartupeļi?
Kartupeļi latviešiem ir svarīga pārtikas sastāvdaļa, bet vai varam iedomāties, ka Latvijā vairs vispār neaugs kartupeļi vai to raža samazināsies par 50%? Šausmas! Bet tā ir realitāte, ja Latvijā parādīsies kartupeļu karantīnas organisms Ralstonia solanacearum.

- Intervija
- 05.04.2023.
- Laura Dumbere
Apgaismības kartupeļi
Latvijas Nacionālās bibliotēkas vadošais pētnieks Pauls Daija stāsta, kā pirmās latviešu valodā izdotās praktisko padomu grāmatas par kartupeļu audzēšanu neviļus iesēja sēklu nacionālajai atmodai nākamībā

- Veiksme
- 16.03.2022.
Augs ir uzdīdzis
Šo lauku sezonu Jānis Tučs sagaida ar optimistiskām iecerēm un klusām bažām. Šis viņam ir pirmais pavasaris, kad jāuzņemas atbildība par visu daudznozaru saimniecības darbību

- Īsumā
- 06.12.2021.
- Māris Diņģelis
Latvija vienā lappusē

- Īsumā
- 27.09.2021.
- Māris Diņģelis
Latvija vienā lappusē

- Eksperta viedoklis
- 27.05.2020.
Atgriešanās

- Labsajūta
- 27.05.2020.
Kas ir Holandes siers?

- Labsajūta
- 20.05.2020.
Bez sātīgām brokastīm

- Labsajūta
- 22.04.2020.
No kukurūzas pie kartupeļiem



- Eksperta viedoklis
- 27.05.2020.
Atgriešanās
Kas ir pandēmijas laika mācības? Jautājam cilvēkiem, kuru domās ieklausās

- Labsajūta
- 27.05.2020.
Kas ir Holandes siers?
Kopš nīderlandietis Makss dzīvo Latvijā, ierasto pusdienu sviestmaizi tagad aizstāj kārtīgs pusdienu šķīvis

- Labsajūta
- 20.05.2020.
Bez sātīgām brokastīm
Kanādieši Metjū Kuks un Džūlija Odonohjū Latvijā dzīvo gandrīz divus gadus un priecājas, cik produkti te svaigi un neapstrādāti

- Labsajūta
- 22.04.2020.
No kukurūzas pie kartupeļiem
Gvatemaliete Karmena Kastiljo atzīst, ka visām maltītēm labprāt pievieno skābo krējumu
