ēdieni
- Tendences
- 08.04.2025.
Gardēdība ukraiņu gaumē

- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles

- Labsajūta
- 23.10.2024.
- Alise Zita Zeidaka
Karalis virtuvē



- Tendences
- 02.10.2023.
Osīriss atdzimis


- Personība
- 30.10.2024.
- Laura Dumbere
Zvaigznes un dilles
Kristaps Sīlis (35) ir tikai otrais Latvijas šefpavārs, kuram nupat izdevies iegūt profesijas augstāko novērtējumu — Michelin zvaigzni. Pats tam vēl nespēj noticēt

- Labsajūta
- 23.10.2024.
- Alise Zita Zeidaka
Karalis virtuvē
Septiņas vienkāršas receptes, lai rudens ražas karali ķirbi ietērptu jaunās drānās

- 1 no 2 miljoniem
- 14.08.2024.
- Agnese Meiere
Zanda un Dainis Priednieki, mājas kafejnīcas saimnieki
Abu moto: «Dzīve ir tik interesanta, cik mēs to organizējam.» Patīk piedzīvojumi, laimīgi cilvēki, un kafejnīcas atvēršana savās mājās Skujniekos ir iespēja tikt pie abiem. «Kad uzzinājām par Mājas kafejnīcu dienām, šķita, ka šis projekts radīts tieši mums — es taisu traukus, Dainis gatavo ēdienu,» smaida Zanda. Visu vasaru Latvijā, pavisam 42 galamērķos, notiek jau ceturtās Mājas kafejnīcu dienas, kurās lauku saimniecības, uzņēmēji un vietējo kopienu entuziasti atver savas durvis viesiem, pārtopot par mājas kafejnīcām. 17. un 18. augustā ceturto gadu savās mājās viesus uzņems arī ropažnieki Zanda un Dainis.

- Personība
- 18.10.2023.
- Alise Zita Zeidaka
Zilie sīpoli, kinza un laima miza
Baldoniešu Ievas un Gata Neimaņu ģimenes uzņēmums Augs septembra nogalē no Eiropas street food festivāla pārveda sudraba godalgu, bet pirms tam atzīts par labāko ielu ēdinātāju Latvijā

- Tendences
- 02.10.2023.
Osīriss atdzimis
Gandrīz ikviens te pazīst pārējos vismaz vārda pēc, kā ar mazu ironiju rakstījusi Vita Matīsa, 2019. gadā sagaidot Café Osīriss ceturtdaļgadsimta jubileju. Drīz jau būs trīsdesmitgade, tātad Osīriss varētu būt vecākais neatkarības laikā tapušais Rīgas restorāns. Nule tas atvērts pēc remonta, interese ir liela, tāpēc galdiņu pusdienām ieteicams rezervēt iepriekš, lai nebūtu skumji jādodas prom.

- Raksts
- 22.02.2023.
No kurienes rodas vārdi?

- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte

- Personība
- 10.08.2022.
- Alise Zita Zeidaka
Apsviedīgais Pipars

- Vide
- 09.05.2022.
Receptes ugunskuram un gāzes plītiņai

- Labsajūta
- 27.05.2020.
Kas ir Holandes siers?

- Labsajūta
- 06.05.2020.
Daudz kopēja


- Bizness pasaulē
- 05.02.2023.
Pēdējā maltīte
Par savu slēgšanu paziņojusi Kopenhāgenas Noma — par labāko pasaulē atzītais restorāns. Šefpavārs Renē Redzepi skaidro, ka augstākā līmeņa restorāni ar nogurdinošām darba stundām un intensīvu darba kultūru ir sasnieguši savu lūzuma punktu. «Tie nav ilgtspējīgi»

- Personība
- 10.08.2022.
- Alise Zita Zeidaka
Apsviedīgais Pipars
11. augustā jau piekto gadu notiks Labdarības burgeru ballīte, kas ir svētki bērniem ar īpašām vajadzībām — tos rīko kulinārijas blogeris Pipars, īstajā vārdā Rojs Puķe (17). Pie reizes mudinot palīdzēt līdzcilvēkiem ikdienā

- Vide
- 09.05.2022.
Receptes ugunskuram un gāzes plītiņai
Mana kaislība ir gatavot ēst tieši dabā, jo tā viss garšo labāk, saka Renārs Purmalis, garšu pētnieks, kurš pazīstams ar meža pavāra titulu, jo savas darba dienas bieži pavada mežā, gatavojot mielastus. «Gan telpas ziņā nav nekā, kas ierobežo, gan smaržas un garšas ir spilgtākas. Pie dabas pat vienkārša roltonu pagatavošana būs liels piedzīvojums.»

- Labsajūta
- 27.05.2020.
Kas ir Holandes siers?
Kopš nīderlandietis Makss dzīvo Latvijā, ierasto pusdienu sviestmaizi tagad aizstāj kārtīgs pusdienu šķīvis

- Labsajūta
- 06.05.2020.
Daudz kopēja
Somietei Suvi Māritai Pribillai latviešu ēdiens šķiet tuvs un pazīstams, tomēr dilles gan somi tik dāsni neizmanto
