
Kristaps Sīlis. Foto — Ieva Salmane.
Kristaps Sīlis (35) ir tikai otrais Latvijas šefpavārs, kuram nupat izdevies iegūt profesijas augstāko novērtējumu — Michelin zvaigzni. Pats tam vēl nespēj noticēt
Nākamajā dienā pēc pasaulē vadošā restorānu ceļveža un kritikas milža Michelin pirmās zvaigznes iegūšanas Kristaps Sīlis sarkano goda plāksnīti pats pieskrūvē pie restorāna John Chef’s Hall ieejas durvīm. Nakts gandrīz nav gulēta, visapkārt spieto žurnālisti, bet vakarā jau jāuzņem restorāna viesi.
Lai gan pavāri ir trenēti izturēt lielu slodzi un augstu stresa līmeni, Sīlis atzīst, ka galva mazliet griežas. Un Michelin zvaigznei viņš joprojām nespēj noticēt, jo nav to gaidījis un pat iedrošinājies cerēt. Viņa izveidotais, īpašais restorāna koncepts sācis darbu tikai pirms četriem mēnešiem: «Ir sajūta, ka nupat atvērāmies — tātad vēl neesam paspējuši sevi parādīt, nevaram būt pelnījuši zvaigzni. Manā komandā bija tikai viens pavārs, kurš tam ticēja un vēl vakar no rīta teica — būs!»