Podkāsts nr.184: Evikas Siliņas portrets; Krievijas pilsoņu valodas zināšanās; Ukrainas “kara balsis” • IR.lv

Podkāsts nr.184: Evikas Siliņas portrets; Krievijas pilsoņu valodas zināšanās; Ukrainas “kara balsis”

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Valdības veidošana virzās uz priekšu, bet daudziem vēl aizvien  ir visai miglains priekšstats par premjerministra amata kandidāti Eviku Siliņu. Šajā Šķiltavas raidījumā Ir žurnālisti Anda Burve-Rozīte, Nellija Ločmele un Pauls Raudseps diskutē gan par Siliņu, gan par procesiem Jaunajā Vienotībā, kas ietekmē jaunās koalīcijas tapšanu. Kolēģi arī spriež par šurpu turpu raustīto Imigrācijas likumu, kurā pirms vēlēšanām iestrādātie grozījumi prasa Latvijā dzīvojošajiem Krievijas pilsoņiem pierādīt valsts valodas zināšanas, lai saglabātu uzturēšanās atļaujas. Vai tie vairos, vai tieši otrādi — mazinās cilvēku lojalitāti Latvijai? Nellija arī pastāsta par Anastasiju Ringis, ukraiņu žurnālisti, kura regulāri raksta Ir rubrikai “Kara balsis”.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

Atcelt savu regulāro ziedojumu varat šeit: https://billing.stripe.com/p/login/bIY8wQ7847sH0owdQQ 

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu