Žurnāls: Kas ir Egils Helmanis? • IR.lv

Žurnāls: Kas ir Egils Helmanis?

Pagājušā gada decembrī Helmanis savā Facebook lappusē publicēja «pašiņu» ar bijušo Ventspils mēru Aivaru Lembergu. Savulaik Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars Saeimā uzstājās pret likumprojektu, kurš būtu liedzis Helmanim un Lembergam piedalīties pašvaldību lēmumu pieņemšanā

Ogres mēra Egila Helmaņa darbības pēdējo mēnešu laikā pievērsušas visas valsts uzmanību un pat nonākušas Saeimas diskusiju krustugunīs. Viņa vēlme sarīkot Eiropas Savienības sankciju sarakstā esošā Krievijas oligarha Pjotra Avena kolekcijas porcelāna izstādi un vēršanās pret nepakļāvīgiem pašvaldības darbiniekiem dažiem lika viņa rīcībā saskatīt apdraudējumu gan demokrātijai, gan valsts drošībai.

Žurnāls Ir pēta, kas ir Egils Helmanis un kāda ir šī ietekmīgā Nacionālās apvienības (NA) politiķa pagātne.

Izrādās, ka Helmanim ir bijušas ciešas saites ar bēdīgi slaveno maksātnespējas administratoru Māri Sprūdu un viņa līdzgaitnieku, NA bijušo ģenerālsekretāru Aigaru Lūsi, kas nonākuši uz apsūdzēto sola. Valsts amatpersonas deklarācijas un Lursoft pieejamā informācija atklāj iepriekš publiski neizskanējušus faktus. 2013. un 2014. gadā — paralēli priekšsēdētāja vietnieka darbam Ogres domē — Helmanis strādāja par apsardzes vadītāju Sprūda firmā MS. Taču pirms tam — no 2010. līdz 2012. gadam — Sprūds vairākkārt un dāsni ziedoja partijai Visu Latvijai!, kuras valdes loceklis bija Helmanis.

Gan savas politiskās darbības laikā, gan iepriekš Helmanis ir nonācis dažādu tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā — pirms 30 gadiem viņš izslēgts no zemessardzes par dalību bruņotā uzbrukumā, lieta par naudas izspiešanu nonākusi vairākās tiesu instancēs, viņa darbības domē izmeklējis KNAB. Vairākas šajās darbībās iesaistītās personas ir Helmaņa kolēģi domē vai tās uzņēmumos.

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu