Aploksne—bankomāts—partija • IR.lv

Aploksne—bankomāts—partija

Inese Braže, Sanita Jemberga, Re:Baltica

Līdz šim slepeni KNAB izmeklēšanas materiāli, kurus Re:Baltica ieguva ar tiesas lēmumu, atklāj partijas Latvijas attīstībai nelikumīgas finansēšanas shēmas. Bet kāpēc nevienam par to nebūs jāatbild?

Katrs politikā ieinteresētais zina, kā tas sākās.

Politiķis Māris Mičerevskis 2020. gadā pameta partiju Latvijas attīstībai (LA), paziņodams, ka ziedojis tai «Edgara atnesto naudu». Runa bija par toreizējo valdes locekli Edgaru Jaunupu, bet banknotes Mičerevskim devis valdes priekšsēdētājs Juris Pūce.

«Zvanīja, ka vajag satikties,» atminas Mičerevskis. «Satikāmies kafejnīcā, un viņš tā vienkārši zem galda iedeva 2000 eiro un pateica — vajag noziedot partijai.» Mičerevskis sākumā apmulsis, tad padomājis — laba lieta, kāpēc ne. Tas atkārtojies vairākkārt.

KNAB materiālos redzams, ka 2000 eiro ziedojusi arī Mičerevska sieva, kura stāsta, ka naudu devis vīrs, bet viņam — Jaunups. Pūce un Jaunups gan toreiz, gan tagad noliedz, ka kādam devuši naudu ziedošanai partijai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu