VIDEO: Ģeogrāfijas skolotājs Rojas novadā: “Bērniem jāpalīdz pārvarēt bailes” • IR.lv

VIDEO: Ģeogrāfijas skolotājs Rojas novadā: “Bērniem jāpalīdz pārvarēt bailes”

Jaunais ģeogrāfijas skolotājs Gaidis Riekstiņš-Maure. Publicitātes foto

“Bērni ir vairāk jāiesaista aktivitātēs un jāpalīdz pārvarēt bailes, kas viņos ir. Bailes nenāk no augšas un tās mūs necels,” saka ģeogrāfijas skolotājs Gaidis Riekstiņš-Maure, kurš dzīvo Rojas novada Žocenē.

“Mēs nevaram nodot plikas teorijas. Ja tas nav tavs dzīvesveids, ar ko tu dzīvo un saproti pasauli, tad tu nevarēsi to nodot nākošajiem. Bērni to jutīs un viņiem nesamelosi,” uzskata Gaidis.

“Mēs dzīvojam vienu reizi. Mums ir jāmēģina dzīvot ne tikai tā, kā mums gribas, bet gan tā, kā mums ļauj sirdsapziņa. Sirdsapziņa ir mūsu vienīgā bāka dzīvē, kas mūs kaut kur var aizvest; maza bāka lielajā tumsā, kas palīdz pieņemt lēmumu,” uzsver Gaidis.

“Mani šeit notur sirdsbalss un iekšējā sajūta. Es garīgi jūtu, ka šeit ir mana vieta.”

Projekts TUESI.LV rada video stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju.

Projektu TUESI.LV 100+ īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu