Rēders tiešraidē aicina NEPLP pārskatīt LTV vadības konkursa rezultātus • IR.lv

Rēders tiešraidē aicina NEPLP pārskatīt LTV vadības konkursa rezultātus

19
Žurnālists Gundars Rēders. Foto: Ieva Čīka, LETA

Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālists Gundars Rēders otrdienas vakarā viņa vadītā raidījuma “Viens pret vienu” beigās nāca klajā ar personīgu aicinājumu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pārskatīt konkursa par LTV vadību rezultātus, kā arī Saeimai beidzot pieņemt jaunu sabiedrisko mediju likumu.

“Es uzskatu par savu pienākumu pateikt sekojošo: NEPLP par sabiedriskās televīzijas valdes priekšsēdētāju ir iecēlusi kandidātu, kurš pēc būtības neatbilst augstām izvirzītām prasībām. Viņam nav nopietnas pieredzes vadošā amatā, nav pieredzes mediju darbā,” teica Rēders.

Kāpēc tā noticis, Rēders pieļāva, ka iemesli tam varētu būt vairāki, tai skaitā NEPLP neprofesionalitāte, necieņa pret televīzijas darbiniekiem, skatītāju politiska pasūtījuma izpilde vai “kārtējā noderīga idiotisma izpausme”. “Es domāju, ka visos atbilžu variantos ir daļa taisnības, un, lūk, šādā “labā” pārvaldībā LTV darbojas tālāk informatīvā kara apstākļos ar pārliecinoši mazāko budžetu Eiropas Savienībā,” sacīja žurnālists.

Sava paziņojuma nobeigumā viņš aicināja “NEPLP pārskatīt konkursa rezultātus un Saeimu beidzot pieņemt jaunu sabiedrisko mediju likumu, kas uzlabo uzraudzību un finansējumu tā, lai sabiedriskie mediji nebūtu par kājslauķi vai vietu šaubīgiem eksperimentiem”.

NEPLP pagājušajā nedēļā nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja “Olainfarm” mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicinājusi NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. “Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu,” pauda asociācijā.

Jaunā konservatīvā partija paziņojusi, ka Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. Savukārt “Jaunā Vienotība” trešdien šajā jautājumā tiksies ar NEPLP vadību. Citi politiķi gan norādījuši, ka Saeimai nav tiesību lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

Žurnālista Rēdera aicinājumu varat noskatīties šeit.

Žurnāls Ir ceturtdien publicēs jaunā LTV valdes priekšsēdētāja Eināra Giela interviju.

Komentāri (19)

andrejs 03.04.2019. 13.01

Protams, ka Rēders ir malacis. Drosmīga rīcība. Mēs vakar ģimenē parunājām par to NEPLP – kas viņi tādi šie pieci brašuļi (ar ko īpaši), ka var lemt par LTV un Radio vadību.
Bet vispārīgi runājot, par LTV šefu būtu jāieceļ cilvēks, kurš būtu spējīgs proporcionāli samazināt liberastu skaitu LTV raidījumu vadītāju vidū līdz līmenim, kāds tas kopumā ir latviešu sabiedrībā.
Varbūt es maldos, bet manuprāt pašlaik LTV nav neviena patriotiski noskaņota raidījumu vadītāja.

+4
-1
Atbildēt

1

    Sskaisle > andrejs 03.04.2019. 14.02

    malacis, bet ne līdz galam – jo –
    pirmkārt, tomēr ir nevis jāaicina tie kremļa mazbērni, bet jāpieprasa neplp atkāpšanās – un tas bija jādara uzreiz pēc russia today uzvaras gājiena sabiedriskajā tv – tas , ka kremlis te saimnieko – mēs visi zinam, bet ka nu jau tikuši līdz valsts tv – tas ir gļēvi , tas ir skaidrs saeimas un vispār visas varas elites signāls, ka mēs esam kremļa varā daudz daudz konkrētāk kā to varam iedomāties.

    Es nedomāju, ka bbc kāds saglabātu amatu , ja piemēram, no bbc studijas tiktu raidītas kremļa programmas
    Tas, ka neplp netika sodīts ar atlaišanu un ka tagad viņi apstiprina kaut kādu absurdu ākstīgu padomi – tas ir šīs valsts bezspēcības simbols – tad jautājums tomēr – par to, kas valda Latvijā.
    Neplp darbība man sniedz pamatu izdarīt secinājumus, ka viņi nedarbojas ne Latvijas , bet Latvijas ienaidnieku interesēs.

    Otra lieta. Manuprāt, visai LTV vajdzēja apvienoties prasībās gan pret neplp , gan attiecīgi virzoties uz saeimu . Pieļauju, ka tas nav viegli, jo manuprāt, ziņu dienestā ir cilvēki, kuri veic pasūtījumus – t.i. politiskos pasūtījumus. Manā sapratnē – vecās koalīcijas zzs, na + sc interesēs …

    Tas nav normāli.

    Un vēl es domāju – ka neplp un visi tie spēki ap viņiem nemaz nedomā atkāpties , jo kremlis ir viņu aizmugure – nu tā ietekme ir milzīga

    prezidents ir zem kremļa tupeles, saeimas jaunās partijas – tas pats kaiminš ieveda saeimā ministri – kārtējo melno aplokšnu princesi un degradēja jebkādu ticību un uzticību šai partijai – tā kā es nedomāju , ka kāds kaut ko sauks kā strazds naktī pirms gaismas un neplp nu teiks – ai vainīgi – piedodiet – nē –

    0
    0
    Atbildēt

    0

Mantrausis 03.04.2019. 10.12

Žēl, ka netika aizcināts Padomi aizmēst nebūtības mēslainē – likvidēt.
GR sakarā atcerējos divas personības. Vilenu Tolpežņikovu, kas PSRS Tautas deputātu kongresu atklāja ar klusuma brīdi (biedrs Klaucēns to vēlāk kritizēja, kā “tribīnes” ieņemšanu), un Vitu Matīsu, kas bija visai pikta par viņas slavēšanu par drosmi – nebīšanos kritizēt lietas un notikumus.
Domāju, vai GR ir drosmīgs, vai Padome meklēs iemeslus (publiski – pārbaudīs GR paziņojuma likumību) vērsties pret GR, vai…
Šai sakarā aktuāls tapis jautājums – vai valsts sistēmas darbiniekiem, kas nepelna, bet “saņem”, uz viņu darbdevēju jautājumiem ir jāatbild skaidri un saprotami, vai nē… NEPLP darbinieki atbildēt neprot, nezina vai… Bet viņi uzrauga medijus, kas arī meklē atbildes… Kā būt?

+2
0
Atbildēt

0

Sskaisle 03.04.2019. 09.41

Es uzskatu, ka šodien sabiedriskie mediji tiek ļauni izmantoti varas elites interešu propagandai.
Mani uztrauc, ka prezidenta amatam tiek virzīts tikai viens kandidāts -tas pats – bez apspriešanas, bez pamatojuma.

protams , nē Levitam kā Latvijas prezidentam – pamatoju. Savulaik biju uz L.Langas organizētajām Virtuves sarunām par čekas maisu atvēršanu. Levits tajās sarunās uzstajās ar runu, kurā stāstīja, ka ir izpētīts, ka apmēram 75% Latvijas pilsoņu padlaikos bija kolaboracionisti. Kad es uzdevu jautājumu – kas tie par pētījumiem,es ar tiem gribu iepazīties – man atbildēja L.Langa , ka šoreiz tas nav iespējams, laiks beidzies. Levits klusēja, kaut gan nosaukt pētījumu – tas viņam būtu prasījis pusminūti. Līdz ar to man levits ir tikai tās Latvijas nomenklatūras pārstāvis, kurš attaisno kolaborāciju, kurš tajā grib vainot arī tos, kuriem kolaborācija sākās un beidzās ar dzimšanas, miršanas , kāzu un bērnu reģistrāciju padomju okupācijas iestādēs. Nolīdzināt tos, kuri bija spiesti veikt civilreģistrācijas padomju okupācijas iestādēs, ar tiem, kuri no sadarbības ar padomju okupāciju guva milzu privilēģijas, par kurām cīnās vēl šodien.
Arī angļu valoda šim cilvēkam ir drausmīga un distance no sabiedrībā notiekošā -lielāka kā no Zemes līdz Mēnesim. Tas, ka vispār šāds cilvēks izvirzīts prezidenta amatam – ir liecība tam, cik spēcīga ir padomju laiku elites vara šodienas Latvijā.

https://www.tvnet.lv/6560172/vairakums-koalicijas-partiju-varetu-atbalstit-levita-kandidaturu-prezidenta-amatam/comments

+3
-2
Atbildēt

1

    J.šveiks > Drosma 03.04.2019. 10.37

    vakar šis jautājums tika pacelts tv 24 Zandera raidījumā trakais suns , taisni par to ka bez konkurences un debatēm , kā atzīmēja viens no uzaicinātajiem , tāpat kā LPSR laikos genseka vēlēšanās , rezultātā 98%

    +2
    -1
    Atbildēt

    1

    Sskaisle > J.šveiks 03.04.2019. 11.07

    Šveik,paldies par ziņojumu. Noklausīšos un izdarīšju jaunus secinājumus. Malacītis esi.
    https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/02.04.2019-11.id155465/ – tagad klausos šito – labi, ka vakar uz nakti pirms miega neskatījos

    zini, vakardien atkal skatījos midsomer – tur bija tā, ka atkal – vienu bagātnieku galina nost – bet sieva tik noskatās , neiet glābt – iedomājies – kā dzīvo cilvēki – ar kādu naidu ?!

    tā tomēr ir baigākā laime – būt brīvai

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu