Vīķe-Freiberga: ASV notiek kaut kas līdzīgai sociālai revolūcijai • IR.lv

Vīķe-Freiberga: ASV notiek kaut kas līdzīgai sociālai revolūcijai

28
Vaira Vīķe-Freiberga ārpolitikas foruma "Rīgas konference 2016" atklāšanā. Foto: Ieva Makare, LETA

Tramps ir spējis sekmīgi spēlēt uz cilvēku neapmierinātību un dusmām, vērtē Vaira Vīķe-Freiberga.

ASV līdz ar prezidenta vēlēšanām, kurās uz uzvaru virzās Donalds Tramps, notiek kaut kas līdzīgai sociālai revolūcijai, šādu viedokli LNT pauda bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, ziņo LETA.

Man jau likās, ka Amerikā briest sprādziens, izteicās Vīķe-Freiberga, norādot uz tiem strādnieku šķiras cilvēkiem, īpaši baltajiem, kuri pēdējo desmit gadu laikā ir zaudējuši darbus.

Amerikāņi revolūciju neveic vardarbīgi, bet gan vēlēšanās, atzīmēja bijusī prezidente, paužot viedokli, ka Tramps ir spējis sekmīgi spēlēt uz cilvēku neapmierinātību un dusmām.

Lūgta vērtēt, cik pamatotas ir bažas par drošību Latvijā, Vīķe-Freiberga atzina, ka Tramps kā kandidāts ir sarunājis gana daudz tāda, par ko mums ir pamats bažīties, piemēram, par NATO 5.panta iedarbināšanu kādas NATO valsts apdraudējuma gadījumā.

Viss izskatās pēc gana pārliecinošas Trampa uzvaras, atzina Vīķe-Freiberga, atzīmējot, ka pasaules biržas un finanšu tirgi jau uzrāda raizes par Trampa uzvaru.

 

Komentāri (28)

Ivars 09.11.2016. 09.20

Nevajag dusmoties uz spoguli, bet apdomāt, kas tad izraisīja nu jau transatlantiskās vēlētāju dusmas. Diemžēl kreiso liberāļu antiintelektuālisms ir sasniedzis apogeju, un viņi līdzīgi kā savulaik zinātniskā komunisma teorētiķi dzīvo savā postmoderno fantāziju burbulī. Ja neko nopietnāku par novazātajām rasista, seksista u.tml. “tautas ienaidnieka” birkām Trampam nevar piekārt, tad vēlētājiem vairs nevar iesmērēt globālās bezrobežu, beztautību, multikulturālās, islāmam atvērtās “brīnišķīgās jaunās pasaules” celtniecību, kuru kopā spēj saturēt aizvien drakoniskākas politkorektuma normas un tālāki dažādu brīvību ierobežojumi.

+14
-8
Atbildēt

2

    ierados > Ivars 09.11.2016. 13.41

    ” …iesmērēt globālās bezrobežu, beztautību, multikulturālās, islāmam atvērtās “brīnišķīgās jaunās pasaules” celtniecību…”

    Šis ir gadījums, kad izsalcis viesis pie bagāti klāta galda daudzo ēsmu ar dažādu smaržu un garšu samaļ putrā un samet vienā kuņģa maisā. Tālāko maisījuma likteni nosaka bezapziņas procesi. Ar apzinātiem jēdzieniem tā rīkoties ir vismaz bezatbildīgi.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Ivars 09.11.2016. 10.12

    Kuri idioti šim precīzajam situācijas raksturojumam liek mīnusus?

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

atrium 09.11.2016. 11.14

Sunc (čekas viķirāne) zin ko ēdis.

+2
-4
Atbildēt

2

    atrium > atrium 09.11.2016. 21.06

    Miervaldis

    Vai fsb atriumiņš

    Vai fsb Miervaldis varētu savus apgalvojumus pierādīt tiesā kā liecinieks, kuram iestājas atbildība par melīgu liecību?

    Esmu gatavs atsēdēt, kad viņa izietu poligrāfa testu un kad brīnumainā kārtā atklātos, ka 9. maija svinēšana kopā ar kara noziedzniekiem, čekas ģenerāļa, sātanista Ridigera, uzaicināšana, Abrenes dāvināšana ienaidniekam, žoga likšana ap Brīvības pieminekli, valodas likuma sačakarēšana, prezidentes žests represētām sirmgalvēm, čekas pidrillas, Šļesera, pasludināšana par “balto lapu” utt, tas viss nav saistīts ar to, ka viņa ir čekas padla, pēc kuras brēc tribunāls, bet vājprātīga bāba, kurai obligāti vieta psihenē.

    Redzi, vārgi 5%, ka es varētu nonākt aiz restēm, bet viņai visi 100%, ka vai nu tribunāls, vai atlikušās dienas istabā ar mīkstam sienām, durvīm bez roktura un organiskā stikla roga rūtīm.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Miervaldis > atrium 09.11.2016. 13.05

    Vai fsb atriumiņš varētu savus apgalvojumus pierādīt tiesā kā lievcinieks, kuram iestājas atbildība par melīgu liecību?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

Miervaldis 09.11.2016. 13.04

Ir tādi labējie antiintelektuāļi, kas neredz neko sliktu rasismā (vismaz tik ilgi, kamēr tas nevēršas pret viņiem pašiem) un uzskata, ka sievas vieta ir pie plīts, gultā un visos pārējos jautājumos sievai jātur mute. Starp citu, ar ko pseidokristīgie ektanti labāki par islama fanātiķiem? Tikai ar to, ka viņu ierocis ir nevis Kalašņikova automāts, bet propaganda un lobijs!

+3
-9
Atbildēt

3

    atrium > Miervaldis 09.11.2016. 21.23

    Miervaldis

    Ir tādi labējie antiintelektuāļi, kas neredz neko sliktu rasismā

    Es mīlu savu rasi, esmu rasists, es mīlu savu tautu, esmu nacists. Kā savas rases un tautas nīdēji dēvē tos, kuri mīl arī savas ciltis un ģintis un ģimenes?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Merilī > Miervaldis 09.11.2016. 21.24

    Viņi ir labāki kaut vai ar to, ka, atšķirībā no islāma fanātiķiem, sevi uztur paši, nevis dzīvo no laupīšanas vai rietumnieku sastrādātiem pabalstiem.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Miervaldis 09.11.2016. 14.38

    Tad nu ir jāprasa,ko katrs ietver šajā jēdzienā.

    Zinātnieki, kas šai tēmai pievērsušies, nonāk neapskaužamā situācijā. Viņus mēģina atlaist no darba, apvainot par «rasistiem», «nacistiem», «avantūristiem» u.tml. Vērā ņemams spiediens grib tos piespiest bēgt no šīs tēmas, atvainoties «naida runas» medniekiem un pieņemt plašai sabiedrībai iestrādātas formulas. Tas viss liek jautāt – kāpēc? Atbilde, šķiet, ir meklējama mūsdienu globālajos procesos. Dzīves «ekonomizācija» un valstu robežu nojaukšana, pārnacionālo struktūru uzplaukums tiecas cilvēkus novienādot vienkāršos «cilvēkresursos». Rases mūsdienu globalizācijas perspektīvā ir kļuvis lieks šķērslis cilvēku vienādošanā. Tāpēc arī tāds uzsvars ir likts uz šķietamo «rasistu» medīšanu, izsmiešanu, pareizā viedokļa ieaudzināšanu.

    http://www.latvietis.com/index.cgi?action=7&id=2762

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu