Tusiņš Floridā • IR.lv

Tusiņš Floridā

2
Aivars Ozoliņš

Tramps un Orbāns plāno Putina uzvaru Ukrainā

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns pagājušo piektdien bija nobraucis pie Donalda Trampa uz viņa muižu Floridā. 

Par «tradicionālo vērtību» veču transatlantisko randiņu bija video internetā, kurā Orbāns, kā jau pēcpadomju vīrišķiem 8. martā piedien, pasniedz ziedu pušķi namatēva sievai Melānijai, kamēr fonā skan dziesmiņa Pretty Woman, bet pēc sievietes atrādīšanas Tramps apliecina savas vīrieša jūtas pret ciemiņu, ka «nav labāka līdera par Viktoru Orbānu», «viņš ir fantastisks», «viņš ir boss», «pasaka — tā tam ir jābūt —, un tā arī notiek».

Trampa siekalošanās par «stiprajiem večiem» nav jaunums. Viņam patīk Krievijas diktators Putins, Ķīnas valdnieks Dzjiņpins, pat Ziemeļkorejas Kims un, izrādās, arī Ādolfs Hitlers. Bijušais prezidenta Trampa administrācijas vadītājs Džons Kellijs nupat izstāstīja, ka Tramps reiz teicis, ka Hitlers «izdarīja dažas labas lietas», piemēram, «atjaunoja ekonomiku».

Ko «diktators pirmajā dienā», kāds ievēlēšanas gadījumā sola būt Tramps, runāja ar stiprinieku no «konservatīvisma salas Eiropas liberālisma okeānā», kā savu valsti raksturo Orbāns, salas saimnieks izstāstīja uzreiz pēc tikšanās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu