Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Kāds ukraiņu dronu pilots apgūst tā vadību militārajā poligonā pie Kijivas. Pēdējā laikā abas karojošās puses mazos autonomos lidaparātus uzbrukumos izmanto arvien biežāk. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 107. nedēļas galvenie notikumi

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka Krievijas virzīšanās uz priekšu Ukrainas austrumos ir apturēta un situācija Ukrainas spēkiem ir daudz labāka nekā iepriekšējos trīs mēnešos. 

Krievijā naktī uz otrdienu notikuši lidrobotu uzbrukumi septiņos apgabalos, to skaitā Orlas un Ņižņijnovgorodas apgabalā, kur izcēlušies ugunsgrēki naftas bāzēs. Ukraina uzbrukusi Krievijas mērķiem ar vismaz 25 droniem un deviņām raķetēm. Otrdien drons Belgorodā ietriecies pilsētas administrācijas ēkā, lidrobotu nomestas sprāgstvielas sabojājušas elektrolīnijas. Krievu brīvprātīgo bataljoni, kas cīnās Ukrainas pusē, otrdien publiskoja video, kā vienības ieiet Krievijas teritorijā Belgorodas un Kurskas apgabalā.

Starptautiskā Krimināltiesa Hāgā izdevusi aresta orderi divām augsta ranga Krievijas militārpersonām — ģenerāli Sergeju Kobilašu un admirāli Viktoru Sokolovu apsūdz Ukrainas energoinfrastruktūras apšaudē aizpagājušajā ziemā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu