Sākas 19.starptautiskais džeza festivāls "Saulkrasti Jazz 2016" • IR.lv

Sākas 19.starptautiskais džeza festivāls “Saulkrasti Jazz 2016”

38
Publicitātes foto

Pirmdien Saulkrastos sākās 19.starptautiskais džeza festivāls “Saulkrasti Jazz 2016”.

“Saulkrasti Jazz” direktors Raimonds Kalniņš stāsta, ka visi festivāla koncerti ir interesanti un tie veidoti ar domu, lai katru dienu piedāvātā mūzika patiktu dažādām gaumēm. Būs koncerti, kas patiks gan tiem, kas no mūzikas saprot mazliet vairāk, gan arī tādi koncerti, kas patiks klausītājiem, kuri mūzikai nav tik ļoti sagatavoti, solīja festivāla direktors.

Festivāls notiks līdz 23.jūlijam. Katru dienu plkst.15 Saulkrastos, Saules laukumā, būs baudāmi festivāla bezmaksas koncerti, bet plkst.19 “Minhauzena Undā” izskanēs festivāla vakara maksas koncerti. Katru vakaru koncertā uzstāsies trīs grupas.

Pirmdienas vakarā “Minhauzena Undā” muzicēs pašmāju grupas “Framest” un “Pieneņu vīns”.

Šovasar festivālā būs pārstāvētas tādas valstis kā Spānija, Itālija, Vācija, ASV, Ungārija, Latvija un citas. Kopumā festivālā piedalīsies 25 mūziķu sastāvi. Īpašs prieks festivāla direktoram esot par to, ka “Saulkrasti Jazz 2016” piedalīsies jaunie pašmāju mūziķi, kuri savulaik apguvuši zināšanas festivāla nometnēs, bet tagad ir pieprasīti mūziķi ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.

Festivāla viesu vidū būs orķestris “Synthesis” no ASV, kas koncertu sniegs ne tikai Saulkrastos, bet arī Rīgā. Kolektīvs Latvijā ieradīsies savas Baltijas tūres laikā.

Savukārt festivāla īpašais viesis būs Gabors Dorneis, kuru patlaban var uzskatīt par vienu no veiksmīgākajiem jaunajiem bundziniekiem pasaulē.

Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis pauda prieku, ka aizvien vairāk festivāla apritē sāk parādīties pašmāju mūziķi, kuri apguvuši zināšanas prestižās skolās ārvalstīs. Viņu vidū ir grupa “Coolmans Reports”, kuras mūziķi visi mācās Bērklija Mūzikas koledžā, un bundzinieks Mareks Logins, kurš festivālā uzstāsies trio “Sinkope” sastāvā. Tāpat programmu papildinās panākumus guvusī vokālā grupa “Framest” un par nopietniem māksliniekiem kļuvusī grupa “Pieneņu vīns”.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu