Saulkrastos atklās džeza mūzikas festivālu ''Saulkrasti Jazz 2017'' • IR.lv

Saulkrastos atklās džeza mūzikas festivālu ”Saulkrasti Jazz 2017”

26
Pērnā gada Saulkrastu džeza festivāla afiša. Foto: Ieva Čīka, LETA

Saulkrastos, atpūtas kompleksā “Minhauzena Unda”, šovakar ar Baltijas valstu mūzikas augstskolu džeza mūziķu koncertu tiks atklās jau 20. festivāls “Saulkrasti Jazz”.

Plkst.19 uzstāsies Lietuvas Mūzikas Akadēmijas mūziķi, pēc viņiem plkst.20 uz skatuves kāps Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmijas pārstāvji, bet vakara noslēgumā muzikālo priekšnesumu sniegs Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas džeza mūziķi un etnomuzikologi, aģentūru LETA informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla īpašais viesis šogad ir “afro džeza” ģitāras virtuozs no Mozambikas Džimmijs Dludlu ar grupu, kas uz festivāla skatuves kāps noslēguma koncertā sestdien, 22.jūlijā.

Kā ik gadu festivāla laikā visas nedēļas garumā notiks meistarklašu nometne, kurā bērni un jaunieši pieredzējušu ārvalstu džeza mūzikas pasniedzēju vadībā attīsta savu muzikālo talantu. Nometnes dalībnieki katru dienu piedalās intensīvās mūzikas meistarklasēs, kā arī veido ansambļu (kombo) sastāvus, kādos kopā ar pasniedzējiem sestdien uzstāsies tradicionālajā meistarklašu dalībnieku koncertā.

Tāpat arī šogad notiks jau tradicionālā bundzinieku konkursa “Baltijas bundzinieku līga” fināls, kas paredzēts ceturtdien, 20.jūlijā.

Ikvakara koncerti atpūtas kompleksā “Minhauzena Unda” sākas plkst.19.

 

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu