Ģertrūdes ielas teātris sezonu sāk ar iestudējuma "Rondo" pirmizrādi • IR.lv

Ģertrūdes ielas teātris sezonu sāk ar iestudējuma “Rondo” pirmizrādi

28
Rondo

Aktieri Jana Čivžele un Mārtiņš Upenieks izspēlēs 10 stāstus par vēlmēm, seksu un ilgām pēc mīlestības

Ģertrūdes ielas teātrī trešdien, 12.augustā plkst.21 pirmizrādi piedzīvos izrāde “Rondo” Andreja Jarovoja režijā, kas atklās teātra sezonu, raksta aģentūra LETA. Izrādē būs desmit pāri un desmit ainas – divi aktieri izspēlēs stāstu par vēlmēm, seksu un ilgām pēc īstas mīlestības. “Rondo” ir vieta, kur dzīvnieciskie instinkti un seksualitāte saduras ar kultūru un sabiedrības normām, un starp šiem diviem poliem dzimst erotika,” norādījuši teātra pārstāvji. 

Izrāde tapusi pēc Artūra Šnitclera lugas “Rondo” motīviem – darba, kas 20.gadsimta sākumā sacēla skandālu Vīnes augstākajās aprindās un tika aizliegts, apvainojot tā autoru netikumībā un piedauzībā. Lugas darbība pārcelta uz mūsdienu Rīgu, saglabājot tajā iekodēto autora ķirurģisko precizitāti, ar kādu tiek atklāta teatralitāte un sarežģītās spēles, ko cilvēki piedāvā viens otram, lai tikai piepildītu savas vēlmes. Mūsdienās, kad seksualitāte ir kļuvusi par katra izklaides industrijas produkta neatņemamu sastāvdaļu, priekšplānā izvirzās nevis jautājums “kurš ar kuru”, bet – vai patiesa tuvība maz ir iespējama? 

Izrādē spēlēs aktieri Jana Čivžele un Mārtiņš Upenieks. Izrādi neiesaka līdz 16 gadu vecumam. Izrāde notiks arī rīt, 13.augustā, plkst.21. 

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes pieejamas “bezrindas.lv“, galerijā “Istaba” un pirms izrādes teātra kasē.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu