Ceturtdien fonda "Mākslai vajag telpu" "Vasaras mājā" atklās Kristas Dzudzilo izstādi • IR.lv

Ceturtdien fonda “Mākslai vajag telpu” “Vasaras mājā” atklās Kristas Dzudzilo izstādi

27
Māksliniece Krista Dzudzilo. Foto Ieva Čīka, LETA

Būs skatāms videodarbs “Skaidrība”

Ceturtdien, 20.augustā, fonda “Mākslai vajag telpu” “Vasaras mājā”, Kalnciema ielā 36/38, tiks atklāta mākslinieces Kristas Dzudzilo izstāde, raksta aģentūra LETA. 

Izstādē būs skatāms videodarbs “Skaidrība”. Šo darbu māksliniece traktē kā iespējamo sarunas sākumu ar Džemmu Skulmi, atklājot savu personisko pozīciju attiecībā pret mākslu un patiesību. “Vasaras mājas” izstāžu cikla galvenais vadmotīvs ir Džemma Skulme un viņas 90 gadu jubileja. 

1989.gadā dzimusī Dzudzilo ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozarē un šovasar aizstāvējusi maģistra darbu Vizuālās komunikācijas apakšnozarē. Izstādēs māksliniece piedalās kopš 2007.gada. Viņa aizvadījusi vairākas personālizstādes. Pēdējā no tām – “Viena skatītāja apmeklējums” – bija skatāma Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja izstāžu zāles “Arsenāls” Radošajā darbnīcā šāgada pavasarī. Tā bijusi kopēja iztāde ar viņas dzīves biedru Reini Dzudzilo. Tandēmā ar vīru māksliniece strādā arī kā kostīmu māksliniece teātrī un operā. Viņa bijusi nominēta ”Spēlmaņu nakts” balvai par tērpiem izrādei “Vasarnieki” Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. 

Ceturtdien, 13.augustā, plkst.18 notiks mākslinieka Raita Hroloviča autorvakars, bet viņa izstāde-instalācija, kas rada simbolisku tiltu starp skatītāju un dabas procesiem, būs apskatāma līdz 19.augustam. Savukārt sestdienās laikā no plkst.11 līdz 14 sadarbībā ar “Bikibuku” un bērnu kultūras prjektu “Garā pupa” notiek radošās darbnīcas bērniem, kurās bērni var veidot savu īpašo grāmatiņu un zīmēt ilustrācijas, kā arī stādīt garo pupu. Visu pasākumu apmeklēšana ir bez maksas. 

Vairāk informācijas fonda mājas lapā

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu