Festivālā "Saulkrasti Jazz 2015" • IR.lv

Festivālā “Saulkrasti Jazz 2015”

29
"Saulkrasti Jazz" dalībnieki pēc atklāšanas preses konferences Rīgā. Publicitātes foto

Šodien ar bezmaksas koncertu “Saules laukumā” un divu latviešu mūziķu koncertiem “Minhauzena Undā” Saulkrastos sāksies festivāls “Saulkrasti Jazz 2015”.

Pirmdien plkst.15 notiks “Teixma Dance” koncerts “Alise Brīnumzemē”. Savukārt vakarā, plkst.19, “Minhauzena Undā” uzstāsies Ilonas Kudiņas kvintets. Kopā ar flautisti un vokālisti Kudiņu spēlēs arī saksofonists Toms Rudzinskis, pianists Viktors Ritovs, kontrabasists Reinis Ozoliņš un sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko.

Koncertu noslēgs grupas “Very Cool People” koncerts “Funkology”, kā arī “Jam session”.

Veidojot festivālu “Saulkrasti Jazz”, festivāla organizatori centušies saglabāt augstu muzikālo līmeni, preses konferencē par festivālu stāstīja tā direktors Raimonds Kalniņš.

Festivālā “Saulkrasti Jazz” 14 koncertos piedalīsies 25 mākslinieciskās vienības. Festivāla mākslinieciskais direktors Tālis Gžibovskis starp mūziķiem izcēlis grupu “The Syndicate”, kuras uzstāšanās būs “brīnišķīga dāvana visiem”. Šī grupa radās pēc tam, kad mūžībā aizgāja viens no ietekmīgākajiem džeza mūziķiem Džo Zavinuls, kurš kopā ar grupu “The Zawinul Syndicate” koncertēja divus gadu desmitus, no 1998. līdz 2007.gadam. Grupas mūziķi pēc Zavinula nāves turpināja uzstāties kopā kā “The Syndicate”, saglabājot dzīvu sava skolotāja radīto muzikālo mantojumu. Grupa festivālā uzstāsies tā pēdējā dienā, 25.jūlijā.

 

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu