Liepājas teātrī pirmizrāde - Hofmaņa pasaka "Zelta pods" • IR.lv

Liepājas teātrī pirmizrāde – Hofmaņa pasaka “Zelta pods”

25
Studentu Anselmu iestudējumā atveido Rolands Beķeris. Foto Ziedonis Safronovs

Režisors Jans Villems van den Boss, galvenajā lomā Rolands Beķeris

Šovakar, 13.februārī Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos Ernesta Teodora Amadeja Hofmaņa laicīgā pasaka pieaugušajiem “Zelta pods”, raksta aģentūra LETA. Ar šo izrādi Liepājas teātrī debitē režisors Jans Villems van den Boss. 

Hofmanis ir viens no izcilākajiem vācu romantisma un pasaules literatūras pārstāvjiem, kura daiļrade ir misticisma pilna un kura darbiem raksturīgs reālās un fantāzijas pasaules ciešs savijums. Laikabiedri viņu pat dēvējuši par “Rēgu Hofmani” un ne brīdi nav brīnījušies par Hofmaņa spēju radīt noslēpumainu, rēgainu, sapņiem un vīzijām pilnu pasauli, kura eksistē līdzās realitātei. 

Šis būs stāsts par studentu Anselmu, kurš, zaļo čūskiņu dziesmu savaldzināts, iemīlēsies daiļajā Serpentīnā, pat nenojaušot, kādas brīnumu un smieklu pilnas pasaules durvis pavērs šīs jūtas. Aktieriem šī ir jauna un unikāla pieredze, gandrīz katrs no viņiem iejūtas vairākās lomās, atveidojot gan reālos tēlus, gan kokus, puķes, dzīvniekus u.c. Studentu Anselmu iestudējumā atveido Rolands Beķeris, pārējās lomās – Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Ģirts Lukevics, Everita Pjata, Mārtiņš Kalita, Pēteris Lapiņš, Sigita Jevgļevska, Ilze Jura, Agnese Jēkabsone, Anda Albuže, Armands Kaušelis.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu