Umberto Eko "Islāma valsti" pielīdzina nacismam • IR.lv

Umberto Eko “Islāma valsti” pielīdzina nacismam

22
Itāļu rakstnieks Umberto Eko. Foto: AFP/LETA

Jauno terorisma veidu viņš salīdizina ar situāciju, “kādā mēs bijām kara laikā”

Pazīstamais itāļu filozofs un rakstnieks Umberto Eko ceturtdien džihādistu grupējumu “Islāma valsts” pielīdzināja nacismam, sakot, ka tiem ir kopīga “apokaliptiska vēlme pārņemt varu pār pasauli”.

“Nešķiet pareizi runāt vispārināti par “musulmaņiem”, tāpat kā nebūtu pareizi spriest par kristietību, par pamatu ņemot Čezāres Bordžijas izmantotās metodes,” intervijā laikrakstam “Corriere della Sera” sacīja rakstnieks.

“Bet mums pavisam noteikti ir jārunā par “Islāma valsti”, kas ir jauna nacisma forma – ar tā iznīcināšanas metodēm un tā apokaliptisko vēlmi pārņemt varu pār pasauli,” norādīja Eko.

“Ir skaidrs, ka tas ir mainījis kara veidu. Ir karš, un mēs tajā esam līdz kaklam,” viņš sacīja, pielīdzinot bailes, ko izraisījis trešdien Parīzes žurnāla redakcijā notikušais slaktiņš, pieredzei Otrā pasaules kara bombardēšanas laikā, raksta LETA.

“Tas ir tāpat kā tad, kad es biju mazs, un es dzīvoju, pastāvot riskam, ka vienā brīdī vai citā var parādīties bumbas,” sacīja Eko, kurš pats kara gados tika evakuēts uz ciematu Itālijas ziemeļos. “Ar šo terorisma paveidu situācija ir tieši tāda pati kā tā, kādā mēs bijām kara laikā,” norādīja rakstnieks.

Viņš atgādināja, ka jau pirms 30 gadiem kādā laikraksta publikācijā minējis par riskiem, kas saistīti ar masu migrācijas fenomenu, norādot, ka “migrācijas ir globālas, tās aptver lielas platības un turpinās ilgu laiku”. “Toreiz es rakstīju, ka, līdz mēs nebūsim atraduši jaunu līdzsvaru, tiks izliets daudz asiņu,” sacīja rakstnieks.

 

Komentāri (22)

traductrice 09.01.2015. 10.35

Šodien mēs plūcam WW2 nepabeigtā procesa augļus. Eiropa nenocirta otro pūķa galvu un ļāva sevi sašķelt. Tagad atkal pūķim ir divas galvas un Eiropa ir sadalīta divās frontēs. Pūķins pie tā ir labi strādājis. Nebrīnos, ka slepenās atvilknītēs guļ Molotova-Ribentropa akta musdienu versija.

+4
-1
Atbildēt

1

    aivarsk > traductrice 09.01.2015. 20.12

    traductrice atvilknītēs guļ Molotova-Ribentropa akta musdienu versija.

    ________________________

    Šoreiz fon Ribentropa lomā kāds ibn Saids Mohammeds

    0
    0
    Atbildēt

    0

v_rostins 08.01.2015. 22.50

Nu gan atrada maigu salīdzinājumu! Ne bīstamākiem fašisma veidiem: rusismam, komunistu teroram, vai nēģeru rasismam, bet tikai nacismam.

+5
-4
Atbildēt

1

    aivarsk > v_rostins 09.01.2015. 00.06

    Eiropai tas jau ir progress.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

jupis 09.01.2015. 18.33

“Nešķiet pareizi runāt vispārināti par “musulmaņiem”, tāpat kā nebūtu pareizi spriest par kristietību, par pamatu ņemot Čezāres Bordžijas izmantotās metodes,” intervijā laikrakstam “Corriere della Sera” sacīja rakstnieks.

Tikai – Bordža dzīvoja 14. gadsimtā, tagad ir 21…. Varbūt tomēr jārunā par “musulmaņiem”.

Citējot ziņās dzirdētu rindu: “ne visi musulmaņi ir teroristi, bet ļoti daudz teroristu ir musulmaņi”…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu