Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Masīvā gaisa uzbrukumā 22. martā astoņas Krievijas armijas palaistas raķetes apzināti trāpīja Dņipras hidroelektrostacijai, kas ir lielākais aizsprosts Ukrainā. Bojā gājuši pieci darbinieki un arī pati spēkstacija ir smagi bojāta, taču aizsprosta sabrukšana nedraud, apgalvo speciālisti. Pēc trieciena bez elektrības palika aptuveni miljons iedzīvotāju. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 109. nedēļas galvenie notikumi

ASV nepieļaus Ukrainas zaudējumu karā, sabiedroto tikšanās laikā Ramšteinas bāzē Vācijā pagājušajā nedēļā teica ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins. 

Lietuvas valdība apstiprināja 35 miljonu eiro piešķiršanu Čehijas ierosinātajai iniciatīvai par munīcijas iegādi un nodošanu Ukrainai. Pirmajiem pēc Čehijas iniciatīvas iepirktajiem artilērijas šāviņiem Ukrainā būtu jānonāk ne vēlāk kā jūnijā, pavēstīja Čehijas Aizsardzības ministrija.

Eiropas Komisija Ukrainai pārskaitījusi 4,5 miljardus eiro no 50 miljardu eiro lielās finanšu palīdzības paketes. Nauda paredzēta atjaunošanai un modernizācijai. 

ASV pirmdien vērsušas sankcijas pret 11 Krievijas uzņēmumiem un divām fiziskām personām par kriptovalūtas tirdzniecību. Krievija arvien biežāk izmanto alternatīvas maksājumu iespējas, lai apietu sankcijas un turpinātu finansēt karu pret Ukrainu, teikts ASV Finanšu ministrijas paziņojumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu