Rinkēvičs: Ušakovam jārisina pilsētas problēmas, nevis jānodarbojas ar demagoģiju • IR.lv

Rinkēvičs: Ušakovam jārisina pilsētas problēmas, nevis jānodarbojas ar demagoģiju

28
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (no labās) un Rīgas mērs Nils Ušakovs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Ārlietu ministrs tā atbild uz Ušakova žēlabām Eiropas sociāldemokrātiem par Rinkēviča izteikumiem

Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (“Saskaņa”) būtu vērts pievērsties pilsētas problēmām, nevis nodarboties ar demagoģiju un dezinformāciju, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ministrs uzsvēra, ka “Saskaņas” spītīgā nevēlēšanās nosodīt Krievijas rīcību Ukrainā, līguma turpināšana ar Krievijas partiju “Vienotā Krievija”, kā arī negatīvie izteikumi par Eiropas Savienības (ES) rīcību saistībā ar krīzi Ukrainā skaidri norāda uz partijas ģeopolitisko orientāciju, ziņo LETA.

“Šķiet, ka vēstuļu sūtīšana ārvalstu amatpersonām pēdējā laikā ir kļuvusi par atsevišķu pilsētu mēru hobiju. Atkārtošos, ka Rīgas domes priekšsēdētājam būtu vērts pievērsties pilsētas problēmām: gaisa kvalitātei un lietus ūdens kanalizācijai, nevis nodarboties ar demagoģiju un dezinformāciju,” sacīja Rinkēvičs.

Sociāldemokrātiskās partijas “Saskaņa” priekšsēdētājs Rīgas mērs Ušakovs uzskata, ka ārlietu ministrs melo, paužot, ka “Saskaņa” Latviju redz kā Maskavas protektorātu.

Politiskais spēks atsaucas uz Rinkēviča tvitera kontā ierakstīto: “Man ar @nilushakov, @partijasaskana ir būtiskas domstarpības – redzu LV Eiropā kā brīvu un neatkarīgu valsti, viņi kā Maskavas protektorātu.”

“”Saskaņa” ir spiesta pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību, kā arī informēt savus partnerus Eiropas sociāldemokrātus un Latvijā pārstāvētās ārvalstu vēstniecības par to, ka Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs izplata klajus melus par partijas politisko nostāju,” norādīts Ušakova paziņojumā.

 

Komentāri (28)

Þanis Bezmers 19.08.2014. 08.14

Mani iepriecina Rinkēviča kungs, jo nejūtos vairs vientuļš savā uzskatā par to, ka vienas pilsētas valdes (kaut arī galvaspilsētas) priekšniekam nebūtu jāsāk aizvietot valsts ārlietu ministrija ar visu ministru. Drīzāk būtu jāpieskata, lai sētnieki ar slotām neceļ tik daudz putekļu gaisā, ka nelien normās un draud sods pavisam no citas puses. Maskavai jo vairāk putekļu, jo labāk “aizstāvēt” saviešus, vienalga, paliek dzīvi viņi, vai nē.

+21
0
Atbildēt

0

tuba76 19.08.2014. 08.42

Domāju, ka ārlietu ministram nevajadzētu novērtēt par zemu Saskaņas aktivitātes starp rietumu sociāldemokrātiem. Pat, ja mēs zinām, ka patiesībā ideoloģiski viņiem nav nekā kopīga, tad rietumu sociāldemokrāti parasti to nesaprot – dzīvojot starp rietumu demokrātijā uzaugušiem cilvēkiem jau 15.gadu – mani joprojām nebeidz pārsteigt cik viņi tic uz vārda, ko viņiem stāsta. Es parasti skaitījos naivā Latvijas apstākļos un viņi pārsteidz mani ar naivumu – ikreiz kā iznāk runas par krieviem un Austrumeiropu.

Saprotiet mani pareizi – tā ir brīnišķīga veiksme dzīvot starp cilvēkiem, kuri uzticas un kuriem var uzticēties. Kur nemelo, ir tikai jābūt smalkjūtīgam un empātiskam. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc es jūtos tik labi savā mītnes zemē. Bet, ja piemēram ES parlamentā vai citā svarīgā institūcijā Saskaņa & co šos cilvēkus tin ap pirkstu, tad ir jārīkojas gudri un ātri.

+16
0
Atbildēt

3

    ILZE > tuba76 19.08.2014. 12.04

    Vita

    Domāju, ka ārlietu ministram nevajadzētu novērtēt par zemu Saskaņas aktivitātes

    _____________

    Vai Jūs vēršaties pie n ārlietu ministra, jeb pie ZRP poca, kas kopā ar Putina kuci, Zatļeru, bija palīdis zem SC sedziņas?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > tuba76 19.08.2014. 21.41

    Ir brīnišķīga veiksme atrasties tur, kur pašlaik atrodas Vita. Bet Latvijas Republikas ārlietu ministram jāuzņemas atbildība, lai Vitai šī veiksme mūžam nebeigtos.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > tuba76 19.08.2014. 18.42

    Rietumu sociāldemokrāti uz vārda tic tikai tiem, ar ko sakrīt domas. Ar krieviem tās sakrīt regulāri, bet pamēģināsim kādam sociķiem iestāstīt, ka ekonomikā tāpat kā aritmētikā 2×2=4 – nekas neiznāks. Sarkani karogi ar visu sirpāmura ķeburu plīvo lepni un brīvi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

gundega_heiberga 19.08.2014. 08.25

Kremlini neslēpj savu nacionālsociālistisko orientāciju, ko sevišķi spilgti ilustrē viņu izdarības Ukrainā 2014. gadā. Ušakova vadītās SASKAŅAS līgums ar JEDROSIEM ir karodziņš kremlinu interešu kartē pie vietas nosaukuma RĪGA. Locies kā gribi.

+13
0
Atbildēt

2

    ILZE > gundega_heiberga 19.08.2014. 11.54

    eiserts

    Kremlini neslēpj savu nacionālsociālistisko orientāciju

    ______________

    Laikam jau nezini, kas ir NS. Nacionālsociālisti aplauza, absolūtā ļaunuma, krievu fašistisko izdzimteņu, staļinistu-rusistu, plānus visu Eiropu noslīcināt asinīs vēl 1941. gada vasarā un galvenais, mūsu tautai, izbeidza cilvēces vēsturē līdz tam nepiedzīvoto genocīdu, “Baigo gadu”.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Alise > gundega_heiberga 19.08.2014. 10.57

    Latvijas EP deputāts Mamikins lūdz atcelt sankcijas pret Krieviju – http://m.delfi.lv/latvija/article.php?id=44860600

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu