Sibīrijas federalizācijas gājiena dalībnieki aizturēti • IR.lv

Sibīrijas federalizācijas gājiena dalībnieki aizturēti

13
Sibīrijas federalizācijas akcijas dalībnieki Novosibirskā. Foto: ITAR-TASS/LETA

Ukrainas galvaspilsētā nelielā gājienā atbalsta Sibīrijas federalizācijas centienus

Novosibirskā iecerētā Sibīrijas federalizācijas gājiena dalībnieki svētdien aizturēti, vēsta Krievijas mediji. Gājiens bija iecerēts ar lozungu „Pietiek barot Maskavu!”.

Sibīrijas federalizācijas gājiena, kuram vienlaikus bija jānotiek gan Novosibirskā, gan Jekaterinburgā un Kaļiņingradā, gribēja Krievijas varai atgādināt, ka Krievija ir federatīva valsts. Tomēr dažus desmitus akcijas dalībnieku ielenkuši provokatori un policisti, kas aktīvistus nogādājuši nopratināšanai ekstrēmisma apkarošanas centrā.

Kā vēsta Krievijas televīzija „Dožģ”, četri akcijas aktīvisti jau sestdien tikuši izsaukti uz nopratināšanu ekstrēmisma apkarošanas centrā. „Radio Svoboda” vēsta, ka akcijas aktīvisti aizturēti arī Altajā un Krasnodarā. Divi nelieli piketi notikuši arī Jekaterinburgā, no kurām viens beidzās ar arestiem.

Par aizturētajiem akcijas dalībniekiem Novosibirskā paziņojis viens no gājiena iniciatoriem Konstantīns Jeremeiko. Draudus saņēmis gājiena organizators Aleksejs Baranovs, kuram pie dzīvokļa durvīm esot nolikta pat nogriezta auna galva (baran – krieviski nozīmē auns – red.), vēsta “Dožģ”.

Tikmēr Ukrainas galvaspilsētas Kijevas centrā svētdien notika Sibīrijas federalizācijas atbalsta gājiens ar lozungiem „Celies, Sibīrija!” un „Brīvību Sibīrijai!”, vēsta „Ukrainskaja pravda”.

Cilvēki, kuri nelielā gājienā devās pa gājējiem atbrīvoto Kijevas centrālo ielu Kreščatiku, nodziedāja Sibīrijas himnu un aicināja Krievijas prezidentu Valdimiru Putinu dot brīvību Sibīrijai.

Ir.lv jau rakstīja, ka britu raidorganizācijas BBC krievu redakcija atteicās no interneta vietnes izņemt interviju un materiālus par Krievijas pilsētā Novosibirskā iecerēto akciju “Gājiens par Sibīrijas federalizāciju”, vēsta BBC. Izņemt interviju ar mākslinieku Artjomu Loskutovu BBC pierasījis Krievijas Federālais drošības dienests, kas uzrauga medijus jeb “Roskomnadzor”.

 

Komentāri (13)

mariam 18.08.2014. 11.42

Tās propagandas sekas, – attiecībā uz Ukrainu krievu oficiālie mediji taču arī lietoja jēdzienu “federealizācija”, kaut gan mērķēja uz kaut ko pilnīgi citu. Tagad uzklausot Sibīrijas federalizācijas aktīvistu centienus, ar iedomājas nezi ko citu – jo propaganda jēdziena nozīmi auditorijas apziņā krietni vien transformējusi. Bet vispār jau federatīva iekārta Krievijai konstitūcijā ierakstīta, Sibīrijas aktīvisti jau neuzstājās ar kaut ko dikti pretlikumīgui, zināmu pastāvību tik, daļas nodokļu naudas paturēšanu.

+9
0
Atbildēt

0

austrisv 18.08.2014. 09.56

Jā, interesanti, ka krievijai pašai gan nepatīk tā federalizācija savā zemē, bet citās valstīs tas krieviem ir mērķis, lai kadu gabalu atrautu un pievienotu sev.

galvenais, kāpēc krievi iebrūk kaimiņzemēs ,manuprat, ir vēlme iegūt lētu darbaspeku sev! Viņiem nav kas strādā un gādā pārtiku un arī iegūst dabas bagatības. Visi sasēduši Maskavā pie varas un ieroču kloķiem, un tad nu vajag vergus, kuri strādā rūpnīcās un fermās- nu kā PSRS laikos.

Ja paskatās krievu vēsturi, tad tā balstīta tikai uz kariem un laupīšanām.

+5
-1
Atbildēt

0

marchaeva 18.08.2014. 09.42

Maisam gals vaļā.

+6
-2
Atbildēt

4

    kadrija > marchaeva 18.08.2014. 17.20

    Maisam gals nebūt nav vaļā. Pēc neskaitāmiem ‘pacēlumiem’ pēdējā gadsimtā, liela daļa Krievijas iedzīvotāju vairāk par visu nevēlas radikālas pārmaiņas. Katrā ziņā ne šādas. Korupcija, beztiesiskums, modernizācija noris par lēnu utt, tas ir tiesa. Bet iedzīvotāju dzīves līmenis ir par kārtu augstāks kā pirms 20 gadiem par PSRS nerunājot.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kadrija > marchaeva 20.08.2014. 17.25

    @sniega roze. Novēlota atbilde. Piekrītu.Bet neapmierinātība -kā redzam LV gadijuma -vēl nebūt nenozīmē rīcību. Un rīcības nebūs, kamēr 1)nepaliks daudz sliktāk kā ir tagad vai 2)alternatīvs politiskais piedavājums būs ticams, aizsniedzams un kvalitatīvi labāks par esošo sistēmu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    marchaeva > marchaeva 19.08.2014. 09.49

    Viestur, iesaku aprunāties ar Krievijas iedzīvotājiem. Ātri kļūst skaidrs, ka Maskava, centrs vispār, ir visai nepopulāri.Tas, ka šobrīd Krievijas saziņas līdzekļos šāda veida informācija faktiski tiek bloķēta jau ir cits jautājums.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    marchaeva > marchaeva 22.08.2014. 00.53

    lv gadījumā jau nav viss neapmierinātība, bet kritiski domāt nespējīgo ļaužu diezgan patrula zombēšana TV un ineta portālos. Zems līmenis. Ja cilvēks zina kaut vienu Eiropas valodu, tad arī visa smadzeņu skalošana garām kasei. Diez vai to var saukt par neapmierinātību, es teiktu tāda neizdevusies kūdīšana. Līdz ar to gaidīt, ka kaut kas notiks ES un NATO valstī ar strauji augošu IKP un vidējo algu, un atvērtu ES darba un preču tirgu ir velti, bet Krievija tā ir cita lieta. Daudz dabas resursu, zems iedzīvotāju blīvums, kaimiņos ķīnieši, pie varas, kas nu pie varas, inovācijas nulle, korupcija liela, reģioni un centrs, tā ir cita situācija. Paskatīsimies, tā attīstība šobrīd ir ļoti nelineāra.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu