Akcija par Sibīrijas autonomiju nervozē varu Krievijā • IR.lv

Akcija par Sibīrijas autonomiju nervozē varu Krievijā

13
Sibīrijas autonomijas akcijas organizatori. Foto no zn.ua

BBC krievu redakcija atsakās pakļauties Krievijas drošībnieku prasībai un no interneta vietnes izņemt interviju par šo akciju Novosibirskā

Britu raidorganizācijas BBC krievu redakcija atteikusies no interneta vietnes izņemt interviju un materiālus par Krievijas pilsētā Novosibirskā iecerēto akciju “Gājiens par Sibīrijas federalizāciju”, vēsta BBC. Izņemt interviju ar mākslinieku Artjomu Loskutovu BBC pierasījis Krievijas Federālais drošības dienests, kas uzrauga medijus jeb “Roskomnadzor”.

Kā vēsta BBC, “Roskomnadzor” pieprasījis izņemt interviju, kas ēterā izskanēja 31.jūlijā, ar mākslinieku un sabiedrisko aktīvistu Loskutovu. Intervija ir ievietota saitē bbcrussian.com.

“Intervijā programmai, kuru vada Seva Novgorodcevs, Loskutovs stāsta par “Sibīrijas federalizācijas maršu”, kas iecerēts Novosibirskā,” teikts BBC paziņojumā.

“Mums nav nodoma no BBC vietnes izņemt šo interviju,” teikts BBC paziņojumā. “Loskutovs ir māksliniekes un aktīvists, pazīstams tādu pasākumu organizators, kas pirmajā brīdī liekas kā parodija par politiskām darbībām, bet vienlaikus aktualizē nopietnus Krievijas dzīves jautājumus,” vēsta BBC.

Savukārt Novosibirskas mērijā gājiena, kas paredzēts 17.augustā, organizatori iesnieguši jaunu iesniegumu, pārdēvējot akcijas nosaukumu, jo ar iepriekšējo pilsētas vadība gājienu neatļāva. Tagad organizatori gājienam devuši mērķi par Krievijas konstitucionālās sistēmas neaizskaramību, it īpaši par to, ka valsts ievēro federālisma principu, trešdien ziņo vietne “Zn.ua”.

Gājiena organizatori jaunajā iesniegumā uzsver, ka šāds federālisma princips ir ietverts Krievijas Konstitūcijā tās 1. un 5.pantā.

Gājiens iecerēts 17.augustā Sibīrijas pilsētā Novosibirskā, un tā galvenais lozungs būšot – “Pietiek barot Maskavu!”.

 

Komentāri (13)

austrisv 06.08.2014. 14.45

To krievi būtu pelnījuši pec pilnas programmas, ja jau Putins ta iestajas par federalizāciju citā valstī kaimiņos, tad, lai rāda labu praksi savās mājās! paskatisimies cik patiesi strādā putiniskā logika.

Tikai nemiers krievzemē spētu Putinu savaldīt, manuprāt, jo viņš nespētu karot divās frontēs, un ja nu ķīniesi dod un rod atbalstu Sibīrijas republikai? Ko tad?

+9
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 06.08.2014. 13.36

puuķinam golovolomka , dumpis sibiirijaa , bet armija , kaada nu vina ir , visa pie Ukrainas robežas , pie Ķiinas robežas ar jaatur, ja taa federalizaacija saaksies , bez pilsoņu kara , tas tiešaam buus pilsoņu karš neiztiks.vai tiešaam saak piepildiities visi veco gaišreģu pareģojumi?

+9
0
Atbildēt

0

peerku 06.08.2014. 16.13

Un tas ir tikai sākums,- pa ja šoreiz bija paredzēts kā mākslinieciska ironija, nākamreiz var būt pat ļoti nopietni.

Kas vēju sēj, tas vētru pļauj.

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu